3 poäng mot Arameisk-Syrianska!

IFK vs Assyriska V 2022-04-23 951

IFK tog årets första 3poängare när man i lördags gästades av Arameisk-Syrianska på Tunavallen.
Resultatet skrevs till 2-1 (2-1) för blåtopparna och målskyttar blev Kristian Lee-Him och Mohammed Wahap.

Med en stor portion moral och vilja kunde IFK vinna lördagens hemmamatch mot Stockholmslaget Arameisk-Syrianska. Det var dock gästerna som tog ledningen redan i den 7:e minuten efter lite slarv från IFK. Gästerna vinner bollen i ett uppspel och kan snyggt spela sig fram till en 0-1-ledning.
IFK tar sedan över matchen och har en bra period i spelet där man skapar en hel del fina anfall, men likt tidigare saknat den där sista avgörande passningen och skottet. Kvitteringen skulle tillslut komma i den 38:e minuten efter ett fantastiskt fint avslut från Kristian Lee-Him som efter en rensning från gästerna, drar till bollen på halvvolley och 1-1 i matchen.
Men blåtopparna var inte nöjda där, för bara minuten senare slår Viktor Steen en hög boll mot Mohammed Wahap innanför straffområdet som nickar över målvakten och in i mål. 2-1 till IFK som tar ledningen mycket rättvist.

Den andra halvan börjar jämt, men IFK sticker upp i en del anfall utan att lyckas med den avgörande passningen. Ett jätteläge uppstår sedan i den 67:e minuten för IFK då Eldin Lugonja är millimeter från att rulla dit bollen i mål efter ett misstag hos målvakten i gästerna. Därefter har både Anders Hellblom och Berhane Samson ett par fina lägen utan att få dit den. Gästerna Arameisk sticker upp i ett par kontringar och får även dom ett jätteläge till kvittering, men IFK håller undan och vinner matchen välförtjänt.

Ett starkt IFK som vänder underläge till seger med bud på ytterligare mål.

Nästa match är på lördag borta mot Karlbergs BK på Stadshagens IP med start kl.14:00.

(Foto: Tommy LS Andersson)