3 poäng mot Karlberg!

IFK vs Karlberg V 2022-08-20 2105

(På bild: En glad 2-målsskytt i Kristian Lee-Him)

IFK tog en ny skön seger under lördagen när Karlbergs BK gästade Tunavallen.
Resultatet skrevs till 2-0 (1-0) efter två otroligt fina mål från Kristian Lee-Him.

IFK inledde matchen piggt och spelade stundtals riktigt fin fotboll. Man skapade ett par fina chanser, men där även Karlberg stack upp emellanåt. IFK:s ledningsmål kom sedan i den 28:e minuten efter att man fått en frispark som Simon Lundevall dragit i muren, men där Kristian Lee-Him tar emot returen och trycker till bollen utanför straffområdet rakt upp i krysset. Ett riktigt drömmål! (Finns att se på IFK:s facebook och instagram). Karlberg har därefter ett par farliga hörnor, men IFK lyckas hålla ifrån. Strax innan halvtidsvilan får även Alex Lindelöv på ett fint skott, men som sätts i ribban.

IFK inleder den andra halvleken med en fin prestation från Lundevall, men där avslutet går i stolpen och ut. Karlberg har därefter mycket av spelet och ett par fasta situationer. Dock är det IFK som utökar sin ledning i den 70:e minuten efter en fin slagen hörna från Lundevall som Kristian Lee-Him elegant klackar in i mål och 2-0 till IFK. Karlberg sticker sedan upp ett par gånger, men Gustav Agardh, som dagen till ära gjorde debut i IFK, var lugn och stabil i målet och fick även hålla nollan.
Vi fick i slutet även se Gustav Jarl göra sin debut i IFK-tröjan efter en väldigt lång skadefrånvaro.

3 riktigt sköna poäng till blåtopparna som härnäst ska gästa IK Sleipner på Platinumcars Arena på fredagkväll i Norrköping. Mer om den matchen under veckan.

(Foton av: Tommy LS)