3 poäng mot Värmbol!

IFK vs Karlberg V 2022-08-20 1307

(På bild: 2-målsskytten Modou Gassama)

IFK tog en välbehövlig seger under söndagens bortamatch mot Värmbols FC efter seger med 1-2 (0-2).
Målskytt för IFK blev Modou Gassama med sina två baljor.

Det är total IFK-dominans i den första halvleken där lägen avlöser lägen, men 2 mål fick räcka för IFK under den här kvällen efter att Modou Gassama slagat in båda målen fint framspelad av först Simon Lundevall och därefter Berhane Samson.
I den andra halvan skapar IFK fortfarande flertalet heta lägen och vi har bland annat ett hårt stolpskott från Boris Pantaleev. Dock får vi inte dit något mer mål, utan Värmbol börjar äta sig in allt mer i matchen och gör ett reduceringsmål i den 79:e minuten och har därefter ett jätteläge till kvittering i slutskedet. IFK lyckas dock få med sig alla poäng hem och vi kan andas ut.

Tränare Fröjdfeldt, som för dagen var avstängd efter 3 gula kort, men som fanns på läktaren säger så här om matchen:
-3 enormt viktiga poäng. Det är dock stort underkänt av oss att det inte står 5-0 i halvtid. Att vara så överlägsna och bränna målchanser på löpande band gör att matchen ändå lever och när 2-1 kommer så kommer oron in i oss om att vi ska tappa en seger som var så pass självklar under första halvlek. Det är sen enbart flyt att Värmbol inte kvitterar med ett par minuter kvar på en chans som ska vara mål 99 gånger av 100.

Vi tar med oss 3 oerhört sköna poäng och jobbar vidare i veckan inför nästa helgs match när vi då gästar en ny Sörmlandskollega, nämligen Nyköpings BIS på Rosvalla  under lördagen den 1 oktober med start kl.16:00. Mer inför den matchen kommer under veckan här på hemsidan. Däremellan ska IFK spela två U23-matcher i veckan, en under måndagen då vi gästar Gideonsbergs IF och en hemmamatch på torsdag då IK Oden kommer på besök till Balsta IP.

(Foto av: Tommy LS)