3 sköna poäng mot Arameisk-Syrianska!

hugo-o-dennis-arameisk-syrianska-2020

(På bilden från vänster: Hugo Rödlund och Dennis Botchey)

Under söndagseftermiddagen gästade IFK topplaget Arameisk-Syrianska IF på Brunna IP i den 5 omgången av division 2 Södra Svealand och man kom hem till Eskilstuna med alla 3 poäng efter en stark seger med 1-3 (0-0).

IFK började bra och var mycket piggare än i tidigare två matcher mot både Rynninge och Huddinge. Spelet är jämt, utan att det skapas några målchanser. Det skulle ta till den 35:a matchminuten innan den första riktiga målchansen döp upp, och det var för hemmalaget Arameisk. En hemmaspelare rinner igenom och placerar bollen strax utanför Sam:s mål.
0-0 stod sig till halvtid.

IFK:s startelva idag var:
Sam
Jacke-Carl-Felix-Tob
Dennis-Joel-William-Peyman
Hugo-Sebic

Avbytare: Ayoub, Daniel, Emil, Ahmed, Sezar, Joey och Petter.

I den 53:e minuten skulle dock matchens första mål komma, och detta för hemmalaget efter att Dennis Botchey kommit fri med målvakten men där målvakten räddar och Arameisk får till en snabb omställning och kan göra 1-0. Det skulle dock bara hålla i 5 minuter innan Dennis får revansch på sig själv och kommer igenom på sin kant och kan placera in bollen i burgaveln till 1-1 i den 58:e minuten.

Endast 5 minuter senare spelar Hugo Rödlund fram en het Dennis Botchey på nytt vid en kontring och vi har 1-2 för blåtopparna i den 63:e minuten.
IFK hade sedan bra koll på matchen, och i den 83:e minuten kunde Hugo Rödlund själv sätta dit avgörande 1-3-målet efter kalabalik i hemmaförsvaret. IFK är sen närmast med ytterligare ett mål efter att Peyman Alkoyun har ett jätteläge, men där Arameiskmålvakten gör en grym räddning. Resultatet står sig och IFK vinner med 1-3. Tre grymt sköna och välförtjänta poäng idag som vi nu bygger vidare på.

Idag lyfter vi fram stekheta Dennis Botchey med sina 2 mål, Hugo Rödlund med 1 mål och 1 assist samt 16-åriga Joel Hedström som gör en riktigt fin match.

Ny match väntar nu redan på fredagkväll när Newroz FC gästar Tunavallen med matchstart kl.19:30.
Har du säsongskort kan du redan nu anmäla din plats på läktaren genom att kontakta IFK:s kansli.