3 sköna poäng!

IFK vs Lidingö V 2022-05-21 1062

IFK vann lördagens kamratmöte på Tunavallen mot IFK Lidingö med 3-2 (1-1).
Målskyttar för blåtopparna blev Berhane Samson, Joel Rigö och David Burubwa.

Det var på förhand en väldigt viktig match för blåtopparna när man under lördagen gästades av kamratföreningen IFK Lidingö på Tunavallen. Det blev även högt tempo direkt när gästerna tidigt får till ett bra skott som seglar förbi Petter Björkman i IFK-målet och tar via stolpen och ut. Istället, i anfallet efter för hemmalaget lyckas Sermed Habib snyggt spela in bollen i straffområdet där Berhane Samson håller sig framme och via ribba in ge IFK ledningen i matchen i den 5:e minut.
I den 17:e minuten tvingas IFK:s lagkapten Jakob Jensen ut för en befarad knäskada och vi hoppas verkligen att han snart ska vara tillbaka på planen igen. Vi får återkomma kring detta.
Matchen svängar annars åt båda håll, men det är gästerna från Lidingö som tagit över allt mer av spelet. Dom lyckas även få till en kvittering i den 31:a minuten efter slarv från IFK i eget straffområde. Resultatet 1-1 står sig halvleken ut.

I den andra halvan är det blåtopparna som är klart hetast och skapar ett par väldigt fina anfall.  Ledningsmålet kommer således i den 69: minuten efter att Sermed Habib på nytt hittat in en fin passning i straffområdet som Joel Rigö snyggt sätter dit i målvaktens högra kryss och 2-1 för IFK. Hemmalaget som var klart hetast i andra halvlek fortsätter sedan anfalla och har ett par fina lägen att utöka. 3-1 skulle sedan komma efter en hörna som rensas ut till en fristående David Burubwa (VSK-lån) som skjuter dit bollen i mål.  I matchens allra sista minut lyckas Lidingö att reducera via lite kalabalik efter en hörna, men domaren blåser därefter av matchen och 3 sköna poäng för blåtopparna.

Härnäst väntar en ny hemmamatch redan på onsdag igen när Värmbols FC gästar Tunavallen med start kl.19:30.
Mer inför den matchen kommer på onsdag.

(Foto av: Tommy LS Andersson)