3 välbehövliga poäng mot Farsta!

målskyttar mot farsta 15 sep 2023

(På bild: Målskyttarna mot Farsta, Joel Hedström, Mohammed Wahap & Eldin Lugonja)

IFK tog 3 välbehövliga poäng när FoC Farsta besegrades under fredagskvällen med 4-3 (2-1).
Målskyttar blev Joel Hedström 2, Eldin Lugonja och Mohammed Wahap. 

Det var på förhand en riktigt tuff uppgift för Blåtopparna när Farsta besökte Tunavallen. Ett Farsta som visat väldigt fin form under hösten och lyckats vinna 5 av sina 6 senaste spelade matcher. Det är även gästerna som öppnar starkast och Alex Hellgren Villegas i IFK-målet får göra några fina aktioner i början på matchen. IFK tar därefter över lite mer och skapar ett par chanser. Ledningsmålet för Blåtopparna kom därefter i matchens 14:e minut efter ett fint anfall nere från Alex i målet upp till Robin Norlin som spelar vidare bollen till Josef Ibrahim som tar emot och spelar ut till höger i straffområdet där Kristan Lee-Him på ett tillslag spelar vidare till Eldin Lugonja som snyggt skjuter in 1-0. Farsta är dock kvicka och har många unga och duktiga spelare och man skapar oreda emellanåt för IFK:s försvar. I matchens 45:e minut bryter Joel Hedström ett uppspel på Farstas planhalva och bollen hamnar hos Josef Ibrahim som elegant snurrar bort sin gubbe och driver fram bollen till straffområdet där han spelar in till Lugonja som på ett tillslag friställer Hedström som distinkt kan skjuta in 2-0 vid straffpunkten. En mycket snyggt mål! Gästerna Farsta skulle dock hinna få dit en reducering efter en straff i halvlekens sista minut och 2-1 i halvtid.

Den andra halvleken blir en händelserik sådan. Båda lagen turas om att ha boll under den första halvan och båda lagen skapar en del chanser. Ett kvitteringsmål skulle dock komma i matchens 77:e minut efter ett bolltapp från IFK nere på egen planhalva och gästerna kan snyggt skjuta in bollen i den bortre stolpen till 2-2. I matchens 86:e minut kom ett nytt ledningsmål från IFK efter ett fint förarbete från Lugonja och Wahap som spelat vidare till Hedström som gör sitt andra mål för matchen. Ett mål nog dom flesta trodde skulle vara segermålet, men gästerna ville mer för bara två minuter senare kommer en ny kvittering via en skarv från hörna och 3-3. Det såg ut som att matchen ändå skulle sluta oavgjort, men en IFK-brytning från ett Farstaanfall och en fin passning i djupet från Norlin till en het Hedström som driver upp ett nytt anfall från vänster, hela vägen in till straffområdet och spelar inåt till Wahap som tar emot, lägger upp och skjuter dit det förlösande segermålet till 4-3 i matchens 92:a minut.

En otroligt skön och viktig seger för IFK som får ta med sig den fina inställningen och kämparviljan att aldrig ge upp till de kommande matcherna. För redan nu på fredag väntar en ny viktigt och spännande match på Tunavallen då Södertäljelaget Syrianska FC gästar oss med start kl.19:15. Mer om den matchen kommer under veckan.(Foto: Tommy LS)