Delad pott mot Arameisk-Syrianska!

DSC_4781

(På bild: Målvakten Alex Hellgren Villegas som stod för en riktigt bra match mot Arameisk-Syrianska)

IFK tog en viktig poäng under söndagseftermiddagen när Arameisk-Syrianska IF gästade Tunavallen.
Matchen slutade 0-0, trots att IFK åkte på en utvisning i den 63:e minuten.

Det var en första halvlek som nog båda lagen gärna vill glömma. Det bjöds inte på något direkt skönspel, många avbrott och fåtal målchanser. Närmast var ändå IFK som efter ett fint anfall på vänsterkanten spelar in bollen till en Robin Norlin som trycket dit skottet över mål, men mållöst halvleken ut.

Den andra halvan är klart öppnare åt båda håll och IFK är så när ett ledningsmål i den 51:a minuten efter att Marcus Assarsson spelar en lång boll på vänsterkanten till en löpande Sermed Habib som hittar in en fin boll till Eldin Lugonja som stöter till bollen rakt upp i ribban. I matchens 63:e minut skulle dock matchen få en liten vändpunkt efter att Mohammed Wahap dragit på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. En tung uppförsbacke för IFK, men laget fortsatte ändå ha mycket boll i stora delar av den andra halvleken. Gästerna skulle dock börja avancera allt mer framåt och skapar ett par riktigt farliga lägen. Bland annat en hårt skott på halvvolley som Alex Hellgren Villegas i IFK-målet gör en fantastik räddning på när han tippar bollen i ribban och över. Alex fick göra flera avgörande räddningar under slutet av matchen och där även Marcus Assarsson stod för en avgörande insats när han nickar bort en boll på mållinjen. Matchen slutar oavgjort, 0-0, där IFK sett till hur matchen blev får vara nöjda över poängen som kan komma att bli avgörande inför slutomgången.

I och med poängen tog sig IFK precis över kvalstrecket igen med samma poäng som 10:e placerade Smedby, men som nu har bättre målskillnad och laget befinner nu på en 11:e plats i tabellen med 1 poäng före FoC Farsta som är på negativt kval och 2 poäng före Rågsved som ligger under strecket. Det är upplagt för en riktig nervig slutomgång under kommande helg när IFK ska gästa Sörmlandskollegan Nyköpings BIS borta på Rosvalla IP på lördag med matchstart kl.14:00.

Mer om slutomgången och exakta förutsättningar tar vi senare under veckan här på hemsidan.

(Foto av: Tommy LS)