Albin Malm klar för IFK!

Albin Malm 2022

Mittbacken Albin Malm, 20, är IFK:s senaste nyförvärv och han ansluter nu från Eskilstuna City.
Albins avtal är skrivet över två år.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Albin:
– Vi får in en spelskicklig mittback som de senaste åren samlat på sig värdefull erfarenhet. I sättet vi vill spela på så kommer Albin passa bra in och att han är vänsterfotad kommer göra oss mer flexibla.

Vi passade även på att ställa några frågor till Albin:

Hur ser din fotbollskarriär ut?

– Jag började spela fotboll i TNIS som 6 åring, några år senare vid ungefär 12 års ålder flyttade jag över till Eskilstuna City. Jag spelade i Citys 01-lag fram till att det skulle bli U16 då laget flyttades över och tillhörde sedan AFC. Efter en säsong med AFCs U16 fick jag ett kontraktserbjudande från Citys A-lag och väl där spenderade jag 4 säsonger totalt, två i division 3 och två säsonger i division 2 innan jag nu skrivit på för IFK Eskilstuna.

Varför blev det nu IFK Eskilstuna?

– Jag valde att skriva på för IFK Eskilstuna för att få ett miljöombyte fotbollsmässigt. Jag kände själv att det kan vara bra att utsätta mig själv för ”nya saker” som innebär nya tränare, nya lagkamrater och allt som kan komma att utveckla mig mer som fotbollsspelare och individ.

Dina förväntningar på kommande säsong?

– Mina förväntningar på säsongen som kommer är att vi som lag kommer på den övre halvan av tabellen och det jag själv ska tillföra för att nå det målet är att alltid bidra med positiv energi, alltid göra mitt absolut bästa i varje situation som uppstår och att alltid försöka utnyttja mina starkaste egenskaper som fotbollsspelare!

Stort tack Albin och ett riktigt varmt välkommen till IFK Eskilstuna!