Albin Sporrong lånas ut till IFK!

Albin-Sporrong

IFK Eskilstuna och Västerås SK inleder samarbete. Albin Sporrong lånas ut till IFK Eskilstuna under säsongen 2020 genom ett samarbetsavtal mellan klubbarna.

Den 20åriga mittfältaren som är fostrad ute i Skogstorps GoIF har från 2018 tillhört Västerås SK, men lånas alltså nu ut till blåtopparna över hela säsongen 2020.

 

VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé uttalar sig om samarbetet:
-Vi har hittat ytterligare ett samarbete där flera parters behov kan tillmötesgås. Albin tar stadiga steg i sin utveckling och konkurrerar på allvar om spel i Superettan, men vi säkerställer att han får tillräckligt med speltid genom detta avtal. Det är kul att vi kan samarbeta på ett gott sätt med ytterligare en klubb, i detta fall IFK Eskilstuna.

IFK Eskilstunas tränare Andreas Fröjdfeldt & Stefan Ilic om rekryteringen:

-Det här är en lösning där alla 3 parter gynnas. Albin är en spelare som tagit stora kliv i sin utveckling som spelare senaste åren och han kan spela på flertalet olika positioner men är först och främst tänkt som en central mittfältare.

Vi har haft bra diskussioner med VSK om Albin och är glada över att detta blev av. Albin kommer att kunna vara tillgänglig för bägge klubbarna.

Vi hälsar Albin varmt välkommen till IFK och önskar honom ett stort lycka till under 2020!