Alex De Carolis klar för IFK Eskilstuna!

Alex De Carolis 2021

Den 28årige kanadensaren med italiensk bakgrund är det senaste tillskottet till IFK:s trupp. Vänsterbacken, som tidigare har representerat Västerås SK Fotboll samt Umeå FC i Division 1 kommer nu senast från Halifax Wanderers som hör hemma i kanadensiska Premier League.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Alex:

-Jag blev i höstas kontaktad av Alex flickvän som bor här i Eskilstuna och hon frågade om Alex fick komma och träna med oss efter att hans säsong i Kanada avslutades. Alex har därefter varit i full träning med oss och han har varit tydlig från första mötet med att hans ambition är att fortsätta sin karriär utomlands och vi har därefter inte räknat med honom hos oss. Under de senaste veckorna har Alex förklarat att han trivs väldigt bra i Eskilstuna och hos oss i IFK och det är väldigt roligt att nu kunna välkomna honom till oss på riktigt. Skickliga vänsterbackar är väldigt svåra att få tag på och det i kombination med hans rutin och erfarenhet kommer att vara av stor nytta till vår väldigt unga trupp. Som spelare är han en offensivt lagd vänsterback som har fysik nog att löpa upp och ner i 93 minuter och med en fin vänsterfot så kommer han förmodligen också att bidra med ett antal poäng för oss.

Vi ställde några frågor till Alex för att få veta mer om honom:

Beskriv din karriär?

-Jag spelade för Seattle Sounders U23 i MLS och för Canisius College i NCAA Division 1 och det var därifrån jag kom när jag hamnade i Sverige där Nora BK blev min första klubb. Jag hamnade därefter i VSK Fotboll och sedan i Umeå FC innan jag återvände till Kanada och fick äran att vara lagkapten för Halifax Wanderers i Premier League.

Vilken är moderklubben?

-GallaDevs Soccer Academy.

Beskriv dig själv som spelare?

-Jag är en offensivt lagd vänsterback, men klarar också av att spela mittback. Mina styrkor ligger i min fysik och uthållighet som hjälper mig att löpa upp och ner matchen ut. Jag har ett fint passningsspel kombinerat med en bra blick för spelet. Jag har också samlat på mig bra med rutin efter mina 2 senaste år i högsta serien i Kanada.

Varför blev det IFK?

-Jag har varit i full träning med IFK sedan december och det har gjort att jag återigen njutit av att spela fotboll igen. Senaste åren har jag känt att jag tappat lite glädje men den har verkligen kommit tillbaka nu. Det finns många otroligt talangfulla unga spelare i denna trupp blandat med ett par äldre rutinerade spelare som ryggrad samt en bra ledarstab där jag verkligen gillar hur Andreas vill att vi ska spela. Detta kommer att passa mig perfekt.

Dina förväntningar på säsongen?

-Inget annat än att vinna denna serie och ta oss upp till Division 1.

Vi tackar Alex för intervjun och önskar honom all lycka under 2021!