Alve Nilsson tillbaka i IFK!

Alve Nilsson 2023

Alve Nilsson, 19, har skrivit på för IFK igen efter att ha tillhört VSK Fotbolls akademi under 3 säsonger!

Under sommaren 2020 lämnade Alve Nilsson IFK:s P2004-lag för att istället börja spela i Västerås SK:s akademi.
Nu återvänder den kvicke yttern till Blåtopparna igen och har skrivit på ett avtal över säsongen 2023.

Vi passade på att höra lite mer med Alve:

Kan du beskriva din karriär hittills med vilka klubbar du spelat i?
– Startade som ung i Triangelns IK, där spelade jag i ett antal år innan jag bytte till Eskilstuna City. Efter några år i City gick jag över till IFK Eskilstuna där jag spelade under två säsonger. I takt med att jag började gymnasiet bytte jag fotbollsmiljö helt då jag började spela i Västerås SK:s akademi. Efter tre säsonger där har jag nu valt att komma tillbaka till IFK Eskilstuna, vilket jag ser fram emot.

Om du skulle beskriva dig själv som spelare?
– Skulle enkelt beskriva mig som en snabb och teknisk ytter som besitter en bra speluppfattning och ett starkt avslut.

Dina förväntningar på året?
– Jag har stora förväntningar inför komma säsong! Tycker det känns som IFK har något bra på gång med en bra mix i laget, här finns allt från äldre rutinerade spelare till yngre och hungriga spelare som vill väldigt mycket. Förhoppningsvis blir vi detta år ett lag som är med och krigar om en uppflyttning till division 1.

Varför blev det just IFK igen?
– Efter tre år i VSK kände jag att det skulle vara kul att testa något nytt, och då kändes seniorfotbollen i IFK som ett bra alternativ. Sen har jag ju varit här tidigare vilket självklart givit mig bra relationer med folk inom klubben vilket känns tryggt. Även IFK:s ambitioner inför detta år kändes lockande och därför valde jag att komma tillbaka.


Tränare Andreas Fröjdfeldt om Alve:
– Alve lämnade Eskilstuna för ett par år sen för spel med VSKs akademi och han kommer hem med en fin utveckling. Hans fysik sticker verkligen ut och han är kraftfull i sitt spel och väldigt ofta sitter hans avslut där de ska. Alve kommer främst konkurrera ute till höger både som ytterback och yttermittfältare.

Vi hälsar Alve ett varmt välkommen tillbaka till IFK igen och önskar han ett stort lycka till under den kommande säsongen!