Amadaiya Rennie klar för IFK!

Rennie 2021 1

Den 31årige liberianske anfallaren som skrivit på ett avtal som sträcker sig fram till 15 juli ansluter från den Egyptiska klubben Haras El Hoodod.

Amadaiya som värvades som 19åring av IF Elfsborg vann JSM guld med klubben 2009 och det blev även allsvensk debut innan han lånades ut till GAIS där det blev 5 allsvenska matcher innan han permanent anslöt till Degerfors IF sommaren 2011. Det blev 2.5 år samt 71 matcher för de rödvita i Superettan innan det blev en flytt till Hammarby och ett 3-års kontrakt inför säsongen 2014. Amadaiya startar 11 matcher och gör 17 inhopp och noteras för 6 mål och 4 assister när Hammarby vinner Superettan och tar steget upp i Allsvenskan. Ett och ett halvt år senare har Amadaiya spelat 11 matcher i Allsvenskan samt hunnit med ett lån till norska Brann där det blev 10 matcher innan han av Hammarby säljs till turkiska Antalyaspor sommaren 2016. Det blir ett år i Antalyaspor och nästa klubb blir Haras El Hoodod i Egypten där han gör sin sista match sommaren 2019 och nu är han alltså klar för IFK Eskilstuna!

 

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Amadaiya:

-Det är en spelare som har ett CV samt en individuell skicklighet som verkligen sticker ut på den nivå vi befinner oss på. Vi har medvetet sparat en tröja åt en anfallsvärvning och haft olika spår men när detta igår dök upp så gick det väldigt snabbt. Rennie har tränat med oss nu i 2 veckor och vi trodde väl ärligt talat inte att det skulle bli aktuellt med spel här men situationen nu är tuff för de spelare som är runt 30 strecket då många klubbar tvingats gå för yngre spelare. Vi får ha respekt för att han inte har spelat på 1.5 år men det finns en talang och ett djupledsspel som är enormt vasst och han kommer att vara till stor nytta för vår väldigt unga trupp.

 

Amadaiya fick några frågor efter att ha blivit klar för klubben:

Kan du beskriv dig själv som spelare?

-Jag är en offensivt lagd spelare som kan spela både yttermittfältare och som central forward. Jag har mina styrkor i min snabbhet och djupledsspel och jag gillar att utmana 1 mot 1 så ofta som möjligt

Vad har du fått för intryck av laget under dessa veckor?

-Det är ett väldigt bra lag med väldigt många unga lovande spelare som har stor potential till att bli riktigt bra spelare. Jag gillar också hur de som grupp välkomnat mig hit. Jag gillar också hur ledarstaben verkligen försöker ta hand om oss alla som är här.

Vad vill du bidra med under din tid här?

-Jag vill bidra på alla sätt. Som spelare ska jag inte bara spela matcher, jag ska göra allt för att hjälpa laget att vinna matcher.
I träning och utanför planen ska jag försöka bidra med min erfarenhet till de unga spelarna.

 

Vi säger varmt välkommen Amadaiya och önskar honom all lycka under 2021!

Vi hoppas och tror på publik under säsongen och är det så att det sätts begränsningar på antalet åskådare så kommer säsongskortinnehavare att ha företräde till de platser vi kan erbjuda. Passa på att säkra DIN plats redan NU. Klicka på länken nedan för mer information.

https://ifkeskilstuna.com/sasongskort-2021/

Ta hand om er där ute och ha en riktigt glad påsk!