Analys med tränare Kent Andersson!

DSC_3804

(På bild från vänster: Fystränare Jesper Strid, huvudtränare Kent Andersson och ass. tränare Leif Edeborg)

Vårsäsongen är över och nu väntar ett sommaruppehåll för vårat seniorlag!

Efter sista matchen hemma mot Arameisk-Syrianska IF (3-3), passade vi på att höra med tränarteamt och huvudtränare Kent Andersson om den gångna våren som nu varit och deras tankar inför den kommande och spännande höstsäsongen.

Hej Kent, hur är läget?
-Hej alla kamrater. Här är allt bra tack!

Det blev en intensiv slutspurt här innan uppehållet med många matcher på få dagar. Hur såg ni på de?
-Det blev mycket matchande på få dagar, det är sant, men vi (framförallt Leffe) kämpade och jobbade för att få till mera spridning på matcherna, men motståndarna ville annat. Vi lånade P19-spelare som gör bra saker när dom är med och matchade hela truppen för att vara så slagkraftiga som möjligt.

Vårsäsongen är nu över, era tankar om erat första halvår som tränare i IFK och blev våren så som ni tänkt er?
-Första delen av serien är över och vi som organisation går framåt. Laget utvecklas, spelarna hittar roller, får mer självförtroende, yngre spelare tar mera plats och de äldre spelarna visar att erfarenhet är bra. Lagmässigt känner grabbarna att vi börjar bli jobbiga för motståndarna, resultatmässigt vill vi naturligtvis ha mera poäng. Med lite tur och ibland mera skärpa både framåt och bakåt kunde vi haft en högre position just nu. Sedan slutet av december har vi tränat 3-5ggr i veckan och grabbarna har visat att dom vill, och har sakta men säkert blivit både starkare och uthålligare för varje vecka som har gått, så tävlar dom mera och mera.

Sommaruppehåll nu, när drar ni igång igen och hur ser schemat ut?
-Nu väntar ett sommaruppehåll med behövlig vila och återhämtning (förutom att våran noggranna fyscoach Jeppe har gett grabbarna ett program att följa under ledigheten). Hösten startar 22 juli med fystester, sen träningar och träningsmatcher under några veckor så vi är så förberedda som det bara går.

Det blir en lång och spännande höst med många viktiga matcher. Era tankar om de?
-Vi startar upp hösten  med ”lättast” möjliga motstånd, tabellettan och storfavoriten IFK Haninge borta, sen rullar det på.
Vi kommer göra vårat yttersta för att göra bra resultat.

Personligen är det jäkligt roligt att få tillhöra IFK igen. Få jobba tillsammans med Sebbe, Jeppe, Leffe, Rille (med all deras erfarenhet och sköna personligheter) Axel, Kenneth och alla runt omkring och grabbarna i laget är väldigt inspirerande.
IFK engagerar, så här långt ett stort tack för all stöttning och support. Ha en skön sommar så ses vi på vallen om ett gäng veckor.

-Heja ja bara heja.

Vi tackar Kent för dom orden och önskar han och hela laget en riktigt bra sommar!


(Foto av: Tommy LS)