Andreas Fröjdfeldt lämnar IFK efter säsongen!

Fröjden 3

IFK Eskilstuna och huvudtränaren Andreas Fröjdfeldt är överens om att det här blir sista säsongen för Fröjden som IFK:s huvudtränare!

Andreas Fröjdfeldt anslöt till IFK Eskilstuna under november 2015 när klubben då låg i division 4 med sitt representationslag.
Det var en klubb som då var splittrad och började bygga om sin verksamhet. Sju och en halv säsong senare, med 2 serievinster och en, idag, stabil förening med Eskilstunas största barn och ungdomsverksamhet och ett seniorlag i division 2 är nu båda parterna överens om att det här blir det sista året för Andreas som tränare för IFK:s seniorlag.

Andreas säger så här om beskedet:

– Efter 8 säsonger är det nu dags att lämna och jag tror att det är rätt läge för både mig och klubben. Jag är glad över att ha fått vara en del av den organisation som har gjort att IFK idag är på en annan plats än där man var 2016. Tack till alla spelare och ledare som under dessa år har stått upp tillsammans under både framgångar och motgångar. Extra stort tack förtjänar Dejan Stevanic, Kenneth Olsson och Jaan Kuutmaan som har varit med från min första till sista dag här. Nu avslutar vi den här säsongen på bästa sätt.

Sportchef Axel Wärme om Fröjden:
– Andreas har meddelat att detta blir hans sista säsong. Tråkigt för oss i IFK att vi nu ser slutet på ett långvarigt samarbete med bland annat 2-serieavancemang. Vi är också tacksamma att få detta i ett tidigt skede för vår planering. Nu börjar arbetet med att titta på alternativ för tränarrollen för säsongen 2024, ett arbete där Andreas blir en viktig tillgång. En officiell avtackning får vi vänta med då vi har en stor del kvar av säsongen tillsammans.

Härnäst väntar ett hett Sörmlandsderby för IFK under måndagen då Nyköpings BIS gästar oss på Tunavallen med start kl.19:15. Mer om den matchen kommer under måndagen.

(Foto av: Tommy LS)