Årets första 3-poängare!

DSC_9196

IFK tog under långfredagen årets första trepoängare när man besegrade Huddinge IF med 2-1 (2-1).
Målskyttar för IFK blev Kristian Lee-Him och Felix Wall.

Det var inför matchen en väldigt tuff motståndare som skulle gästa oss på Tunavallen. Ett Huddinge IF som under förra säsongen länge låg med topplagen, men som tillslut hamnade på en 5:e placering. Det var gästerna som var de mest spelförande laget under matchen mot Blåtopparna och hade även matchens första målchans med ett skott strax utanför straffområdet, men där Alex Hellgren Villegas i IFK-målet kunde styra bort bollen. I matchens 9:e minut får sedan gästerna en straff efter att IFK slarvigt tappat bollen framför eget straffområde och där man sedan försöker reda upp situationen, men som skapar en kollision och domaren gav gästerna straff. En straff som Alex i IFK-målet snyggt räddar via en benparad.

Bara minuter senare har IFK sin första heta målchans när man har en hörna som man nickar i ribban. I den 20:e minuten kommer ändå gästernas ledningsmål och det är på samma sätt som i matchen senast mot Nacka via en fast situation. Gästerna har en lång hörna som spelas tillbaka framför Alex i målet och där man kan trycka dit ledningsmålet.  Dock skulle inte den ledning hålla speciellt länge, för i anfallet efter är det IFK:s tur att få en hörna som Robin Norlin slår in och där det blir tilltrasslat framför Huddinge-målet där sedan Kristian Lee-Him kan trycka dit kvitteringen till 1-1. Spelat böljar därefter en del, men det är Huddinge som är klart hetast och skapar ett antal bra lägen. I matchens 45:e minut har IFK en frispark några meter från mittlinjen mot Huddinges mål, en frispark som Lundevall fint slår mot den bortre ytan där Carl Wärme når högst och nickar bollen i sidled där Felix Wall dyker upp och nickar dit ledningsmålet för IFK.

I den andra halvleken är det mycket Huddinge och gästerna försöker hitta en kvittering även om IFK sticker upp och skapar några lägen. Gästerna skapar sig ett bra tryck mot IFK, men Alex i målet och hela laget lyckas hålla ifrån och tar hem alla poängen i matchen.

Nästa match för IFK, vilket även blir årets första bortamatch, är på fredag den 14 april med start kl.19:30 mot Smedby AIS på PreZero Arena i Norrköping. Mer inför den matchen kommer under veckan här på hemsidan. Nu laddar hela klubben på inför nästa helgs stora cup då Eskilstunacupen går av stapeln för allra första gången runt om i hela kommunen.

(Foto av: Tommy LS)