Årets första 3-poängare!

DSCN1128

Det satt långt inne, men tillslut kunde IFK avgöra söndagskvällens match hemma mot Smedby AIS med slutresultat 2-0 (0-0) och målskytt blev kapten Emil Fritzell x2.

Det var en haltande match och det skapades inte allt för många lägen. Ändå var det IFK som under den första halvleken var närmast ett ledningsmål efter att Hugo Rödlund tagit sig förbi sin försvarare men inte lyckats få ordning på bollen när han skulle slå dit den i nästan intill öppet mål. 0-0 stod sig halvleken ut.

Under den andra halvleken var det ett fortsatt böljande spel utan några jätteklara målchanser där båda lagen försökte spela sig igenom. Tillslut, när alla trodde det var avgjort och poängen skulle delas lika kom en frispark till IFK i den 89:e matchminuten. Robin Holm slår in den och högst på bollen är Emil Fritzell som kan skarvar dit den i bortre delen av målet. Ett förlösande mål som genast gav matchen en hög energi. Smedby försöker sedan gå för ett kvitteringsmål, men i den 94:e minuten kan Emil ensam med målvakten skjuta dit 2-0. Ett otroligt skönt mål och en ännu skönare seger.

Nu njuter vi av den här segern innan vi laddar om för en ny träningsvecka och ny tuff match där vi ställs mot favorittippade United IK Nordic hemma på Tunavallen, nu på lördag den 19 juni kl.16:00.
(2-målsskytten Emil Fritzell)