Årets sista seriematch!

Nyköpings BIS- IFK Eskilstuna 2023

Dags för årets sista seriematch och vi gästar Sörmlandskollegan Nyköpings BIS borta på Rosvalla IP i Nyköping med matchstart kl.14:00!

En lång serie är på väg att lida mot sitt slut och i den allra sista omgången spelar IFK för att rädda nytt kontrakt i division 2.
IFK befinner sig i dagsläget på en 11:e plats i tabellen, 1 poäng före 12:e placerade FoC Farsta som just nu ligger på negativt kval och 2 poäng före 13-placerade Rågsveds IF som just nu ligger på direkt nedflyttning. IFK har även exakt samma poäng som Smedby AIS, men där Norrköpingslaget har en starkare målskillnad. Det är alltså en väldigt spännande slutomgång vi har framför oss under lördagen när Division 2 Södra Svealand nu ska avgöras. Även uppe i toppen av tabellen spelas de för uppflyttning och kval, men i en mer positiv bemärkelse. Assyriska FF leder i dagsläget serien och har allt i sina egna händer att skjuta hem den till Södertälje. Detta gör man via seger mot Aramesik-Syrianska. Tabelltvåan IK Sleipner behöver vinna sin match borta mot just 13-placerade Rågsved för att ha chans att ta hem seriesegern, men är då samtidigt i behov av poängtapp för Assyriska. Därefter kan det även komma att bli en målskillnadsaffär.

För oss i IFK så är förutsättningarna egentligen rätt enkla, vi behöver vinna mot Nyköpings BIS för att på så sätt slippa vara beroende av andra resultat. Vi har således allt i egna händer, MEN och det kommer alltid ett men…Vi vet att Nyköping på bortaplan är en riktigt tuff match och vi kommer behöva spela på vår allra högsta nivå för att få med oss poäng därifrån. För Nyköpings del så har man inget att spela om mot IFK. Hemmalaget ligger just nu på en 3:e plats i serien och kan varken få en högre eller lägre placering.

Andra förutsättningar för att IFK ska klara sig helt från nedflyttning och kval är att både Rågsved och FoC Farsta förlorar sina matcher, då kvittar resultatet i IFK:s match, men det är absolut inget man i IFK får eller kan spela för, utan vi måste fokusera på vår egna match och tro på att laget gör allt dom kan för att rädda nytt kontrakt. Utöver dessa förutsättningar så finns det lite olika vägar, men allt då beroende på resultaten hos framförallt Rågsved och FoC Farsta.

Du som är prenumerant kan se matchen via ekuriren.se eller följ den via appen ”Min Fotboll”.
Vi kommer även försöka uppdatera från matchen och även dom andra involverade lagens matcher via våran Facebook-sida.

Vi ser fram emot en riktigt spännande lördag!

(Foto av: Tommy LS)