Äventyret på Gotland!

Gotland-3

Årets längsta resa är avverkad och 3 poäng är med hem till Eskilstuna.
Under söndagseftermiddagen spelade blåtopparna borta mot FC Gute borta på Gotland och matchen slutade med seger, 1-2 (0-1) efter mål av Emil Fritzell och Peyman Alkoyun.

Äventyret startade tidigt på söndagsmorgonen med avfärd mot Arlanda och flyg till Visby. Laget hann även med lite lunch och vila innan det var dags att ta sig till Gutevallen för en drabbning mot erkänt duktiga FC Gute.

Matchen började IFK piggt och var det spelförande laget. Inom dom första 10 minuterna hade IFK redan haft ett hårt distansskott som målvakten i hemmalaget fick göra en kanonräddning på. Efter cirka 20 minuter spelat fortsatte IFK att föra spelet, medan Gute hade ett par farliga omställningar men som Sam i IFK:s mål tämligen enkelt kunde avverka.
Dock skulle hemmalaget få 2 farliga lägen som IFK lite slarvigt bjuder på men där Sam är stabil och håller undan.

I den 41:a matchminuten kom dock äntligen ledningsmålet. Hugo Rödlund stressar fram ett felpass från Gute utanför straffområdet och bollen hamnar hos Emil Fritzell som kan rulla in bollen i mål och vi har 0-1.

I den andra halvlek fortsätter IFK att trycka på och Peyman har en farlig frispark där målvakten räddar. Strax efteråt får Ayoub Abassi till ett hårt fint skott utanför straffområdet som tar i ribban.

Peyman får sin revansch efter skottet i det tidigare läget, för i den 62:a minuten snor Peyman åt sig bollen och trycker in ett skott med sin vänster i målvaktens första hörn och vi har 0-2!
En Peyman som var i ett stim fortsatte att trycka på och har till och med ett friläge att göra 0-3 på i den 75:e minuten, men där skottet tyvärr går över.

IFK spelar sedan väldigt klokt på resultatet och är kompakta i försvarsspelet. På övertid skulle dock Gute få till en reducering efter ett snöpligt självmål efter ett inlägg.

Matchen slutar 1-2 och årets första 3 poängare är säkrad!
Idag framhåller vi målvakten Sam Jammeh, Peyman Alkoyun och Hugo Rödlund.

Nu tar vi ett kortare uppehåll innan vi den 14/7 kl.19:00 kliver in i DM-slutspelet där vi ska gästa Ärla IF på Åsborgen. Sedan väntar en träningsmatch borta mot division 2-laget Skiljebo SK den 25/7 kl.14:00 på Hamre IP.

Ha en bra sommar kamrater!