Bito passar – Kantolic Nygårds målar – Men Värmbol avgör på straffar!

DSCN0785-768x576

Under tisdagskvällen avgjordes DM-Semifinalen för herrar på Tunavallen. IFK gästades av seriekollegan Värmbols FC som efter straffavgörandet gick segrande ur matchen. Slutresultat efter full tid var 3-3 (0-1).

Den 1:a halvlekens DM-semifinal var halvljum och Värmbols FC det något bättre laget. Matchens 1:a målchans förvaltade VFC till en bortaledning och halvtidsledning med 1-0.

Den 2:a halvleken blev högdramatisk och IFK fick mer fart i spelet och skapade lägen. Firma Bito (passningsläggare) och Kantolic/Nygårds (målskytt) låg bakom samtliga IFK:s 3 mål. VFC replikerade snabbt efter IFK:s 1-1 mål och gjorde 2 mål på 2 minuter via ett snyggt kombinationsspel med en avgörande klackpassning och ett straffmål.

IFK ger dock inte upp, och en reducering kort därefter samt en vacker kvittering med ett väl avvägt inlägg från högerkanten av Bito och en kontrollerad nick av Kantolic Nygårds i borte burgaveln och matchen stod 3-3.

Efter en VFC-utvisning, fällning i friläge av inhoppande Hugo Rödlund trodde många att blåtopparna skulle ta över spelet. Och det var så nära, endast några centimeter lägre och Peyman Alkoyuns ribbskott blir ett vinstmål i förlängningen. Istället går matchen till straffar där bortalaget drar det längsta strået och avgör.

Matchens behållning var IFK:s flyfotade mittfältare Christopher Bito som stod bakom det mesta av IFK:s anfallsspel. Nu tar vi nya tag och laddar för en tuff hemmamatch på lördag när seriespelet fortsätter och vi gästas av Örebrolaget BK Forward kl.14:00 på Tunavallen.