Björn Barkman – Hedersordförande i IFK!

DSC_2383

Björn Barkman blev i samband med matchen hemma mot IK Sleipner uppvaktad av klubben och utnämnd som hedersordförande i IFK Eskilstuna!

Björn började sin karriär som pojklagsspelare i klubben, något han höll på med fram tills han blev 18år då studier och flytt till Uppsala därefter väntande. Han återkom sedan hem till Eskilstuna igen vid 34 års ålder efter flera år ifrån staden. Björn börja som marknadsansvarig i klubben och fortsatte sedan som styrelseledamot.

1997 blev Björn ordförande för IFK, samma år som vi fyllde 100 år. Efter ett par år som ordförande fortsatte Björn därefter som styrelseledamot i föreningen och har gjort det under flera perioder, något han nu även gör idag.

Vi passade på att ställa några frågor till Björn om hans tid i klubben och några roliga minnen han har fått mig sig genom åren:

– Är verkligen överväldigad av uppvaktningen på Tunavallen. Varit med i klubben i närmare 44 år nu och det har och är en upplevelse att få vara med på resan som klubben nu tagit. Organisationen är suverän, tidigare pratade man bara pengar pengar pengar, nu tittar man mer framtid och med spelare som kommer underifrån. 

Några roliga minnen genom åren är bland annat när vi var ett par från styrelsen som åkte med på träningsläger till England med Kennet Andersson och Bengt Persson samt träningslägret i Frankrike med Svante Larsson och Hasse Karlsson.

Jag tycker att allt har blivit så mycket bättre nu än hur det var förr. Det är bättre ordning och reda i klubben, ungdomsverksamhet som bara fortsätter växa och miljön på Balsta är toppen! 

Hela klubben vill rikta ett stort TACK till Björn för hans insatser i föreningen och även ett stort GRATTIS till utmärkelsen!


(På bild: Sportchef Axel Wärme & Björn Barkman)

(Foto av: Tommy LS)