Blytung seger i Norrköping!

Assyriska-i-Norrköping-2020

3 viktiga poäng inkasserades under lördagen när IFK gästade Assyriska IF i Norrköping. Slutresultatet skrevs till 2-3 (1-0), och IFK:s målskyttar var Ayoub Abassi med 2 mål och Daniel Johansson med 1.

Det var dock hemmalaget som började bäst och hade även den farligaste målchansen med ett skott i stolpens utsida. IFK kom allt mer in i matchen och jämnade ut spelet dock utan att skapa några farliga chanser. I den 31:a matchminuten skulle ändå hemmalaget göra 1-0 efter ett fint kombinationsspel, ett resultat som skulle stå sig till halvtid.

Det hann gå 11 minuter av den andra halvleken innan IFK:s kvitteringsmål kom. William De Carro slår en långboll ner till Hugo Rödlund som spelar in till Ayoub Abassi som kan slå in 1-1-målet i den 56:e minuten. I den 68:e minuten kom sedan 1-2 målet efter ett drömmål serverat Ayoub Abassi som får tag på bollen utanför straffområdet och elegant skruvar in den i det bortre krysset.
Glädjen vara dock inte länge, för 2 minuter senare kvitterar Assyriska till 2-2 genom ett nickmål efter en hörna. IFK skulle dock få revansch, för i den 78:e minuten kommer 2-3-målet efter en bra slagen hörna av Joel Hedström som Daniel Johansson når högst på och IFK i ledning på nytt.

Spelet böljar sedan fram och tillbaka och båda lagen skulle hinna få en varsin chans till, men IFK håller undan och vinner matchen med 2-3. En otroligt skön och viktig seger som vi nu tar med oss till resterande 2 omgångar.

Nästa match, som också är årets sista hemmamatch spelas på lördag den 10 Oktober kl.14:00 där Tyresö FF gästar oss på Tunavallen.