Blytung seger mot Newroz!

ifk-arameisk-syrianska-2020

IFK tog under fredagskvällen en ny blytung seger hemma mot Stockholmslaget Newroz FC med 3-1 (2-1).

Det var dock gästerna som började bäst, och kunde efter lite IFK-slarv göra 0-1 redan i den 8:e matchminuten. Bortalaget som blev än mer stärkta av målet kunde sedan föra spelet. Det skulle ta till den 25:e minuten innan Peyman Alkoyun får till ett hårt skott som tyvärr täcktes av en Newroz-försvarare.
IFK kom sedan in allt mer i matchen igen, och Hugo Rödlund kunde få iväg ett fint distansskott som målvakten rädda i den 28:e minuten. I den 37:e minuten kom sen det så viktiga kvitteringsmålet efter att Peyman avlossat ett fint skott mot den bortre stolpen som bortalagets målvakt räddar, men släpper retur och där Ahmed Ibrahim sen håller sig framme och slår in kvitteringen till 1-1.

Bara 5 minuter senare kan Joel Hedström bryta ett uppspel från Newroz och bollen går till William De Carro som spelar vidare till Ayoub Abassi som trycker in 2-1-målet i den närmaste burgaveln.
Vi går till halvtidsvila med en skön ledning trots mindre skönt spel och där bortalaget har haft mest boll under de första 45.

Den andra halvan av matchen blir ett stort spelövertag för bortalaget som försöker trycka på för ett kvitteringsmål. IFK sticker upp ibland men utan att riktigt lyckas hålla fast bollen i några längre perioder. Det skulle bli ännu tuffare för blåtopparna efter att Diecquincio Tob dragit på sig sin andra varning i matchen och därav får en utvisning i den 76:e matchminuten. Newroz försöker trycka på allt dom kan, men utan att lyckas skapa någon riktigt bra chans. Istället kan IFK i den 87:e minuten göra det otroligt sköna 3-1 målet efter att Hugo Rödlund lyckas tagit sig i ett friläge med målvakten som först räddar men där Hugo trycker in returen.

Det var inte vackert idag, det var mindre bra. Det var oerhört kämparstarkt och det blev 3 poäng!

IFK:s startelva idag:
Sam
Tob-Wall-Wärme-Jensen
Ibrahim-Hedström-De Carro-Alkoyun
Abassi-Rödlund

Avbytare: Barkin Fidan målvakt, Johansson, Efremovski, Salden, Wingemark.

Nästa match för IFK blir borta mot Åtvidabergs FF på lördag den 5 september kl.15:00 på Kopparvallen.

Målskyttarna på bild, från vänster: Abassi, Ibrahim, Rödlund