Carl och Joels landslagsäventyr!

Carl-o-Joel-Landslagsläger-2020

IFK-spelarna Carl Wärme och Joel Hedström, båda födda 2004, deltog under helgen den 7-10 augusti på P16/04-landslagsläger ute på Bosön i Stockholm.

Christofer Augustsson, förbundskapten för P16-landslaget hade kallat 66 spelare ut till Bosön, och Joel och Carl var 2 av dom. Även Eskilstunakillen Axel Malm, numera i Västerås SK deltog på lägret.

Så här säger Carl om upplevelsen:
– Jättekul att få komma dit o se hur dom jobbar. Alla som är där har ju samma mål med fotbollen. Roligt att få träffa andra spelare med samma mål med fotbollen som jag själv.

Så här säger Joel om lägret:
– Roligt att få mäta sig med dom bästa i Sverige. Bra och rolig upplevelse.

Grabbarna berätta också om hur upplägget för dagarna var:
– Träningsgenomgångar innan varje träningspass och man jobba hela tiden med olika skeden av spelet vid varje träning. Alltså olika teman vid varje pass. Man skulle hela tiden träna på deras spelsätt, och det var väldigt mycket teori om detta. Man skulle till exempel leta efter den spelaren på planen som alltid hade mest tid. Och vid försvarsspelet handla det om att pressa vid signal och att hela tiden coacha varandra. Det var rätt hårda regler, så det blev nästan bara teori, träning o vila under dagarna.

Nästa steg blir nu att fortsätta träna på hemma. Nästa landslagssamling är sedan i november för P16-landslaget, och då ska 66 spelare kallas igen. Det kan eventuellt också bli ett EM-kval under nästa år i Finland, men allt beror på hur det blir kring Covid-19-läget.