Dags för årets första bortamatch!

smedby - ifk 14 april 2023

Det är dags för årets första bortamatch för Blåtopparna när vi under fredagskvällen gästar Smedby AIS borta i Norrköping med start kl.19:30 på PreZero Arena.

Under helgen vankas det stor fotbollscup i Eskilstuna. En cup som IFK är medarrangör till tillsammans med Kvicksunds SK och Skogstorps GOIF.  Närmare 300 lag deltar och uppemot 5000 spelare i åldrarna 7-14 år deltar. En stort arrangemang som slukat mycket tid i klubben under de senaste veckorna. Utöver att cupen startar med flertalet matcher runt omkring Eskilstuna kommun ikväll, så väntar även årets första bortamatch för IFK:s seniorlag när vi tar oss an Smedby AIS.

Under förra säsongen vann dom båda lagen sina respektive hemmamatcher. IFK kommer nu senast från en skön 2-1 seger hemma mot Huddinge IF i en match man kanske inte riktigt kom upp i nivå, men ändå lyckades få med sig alla poängen. Hemmalaget för dagen, Smedby AIS, kommer från en tung förlust borta mot Assyriska FF med 2-1 där man hade ett jätteläge till kvittering i slutet av matchen, men fick se sig besegrade. Vi kan alltså förvänta oss en riktig tuff bortamatch ikväll, men vi hoppas att spelet sitter och att Blåtopparna kommer hem med alla poängen.

På skadelistan finner vi fortsatt Gustav Jarl och Jakob Jensen. Missar matchen gör även Salem Bakos som fortsatt dras med en skada på baksida lår. Även Markus Assarsson missar på grund av sjukdom.

Truppen mot Smedby:
Alex Hellgren Villegas – Mv
Petter Björkman – Mv
Albin Malm
Carl Wärme
Kristian Lee-Him
Joel Rigö
Mohammed Wahap
Gilbert Ishimwe
Felix Wall
Simon Lundevall
Joel Hedström
Robin Norlin
Alve Nilsson
Eldin Lugonja
Naod Teklebrhan
Johannes Andersson
Melker Huselius
Emil Fritzell

Du kan följa matchen via appen ”Min Fotboll” och även se den live som prenumerant på ekuriren.se

 

(Bakgrundsfoto av: Tommy LS)