Dags för årets sists tävlingsmatch!

United F17 IFK 2022-06-04 854

(På bild: Tuff duell under vårens möte hemma mot Trosa)

Årets sista division 2-match väntar under söndagen och vi beger oss till Häradsvallen för att ta oss an Sörmlandskollegan Trosa-Vagnhärad, med matchstart kl.14:00!

IFK reser under söndagen till Trosa, i vad som är årets sista tävlingsmatch för blåtopparna. Laget besegrande under förra helgen Smedby hemma på Vallen med hela 4-1 och säkrade i o med segern även kontraktet till nytt division 2-spel nästa år.
Vårens möte mellan IFK och Trosa slutade i ett oavgjort resultat, 1-1, på Tunavallen. Det var en match vi alla inom IFK tyckte att vi borde ha vunnit då vi både skapade flertalet målchanser och var det laget som förde matchen. Det var ändå Trosa som då tog ledningen under den första halvleken innan Fabian Bergsten kvitterande i början av den andra halvan.

Hösten har dock sett väldigt annorlunda ut för de bägge lagen, även om Trosa, likt IFK, haft en tuff säsong och kämpat in i det sista för att försöka rädda nytt kontrakt, så blir det ändå Trosa som får följa med den andra Sörmlandskollegan, Värmbols FC ner till division 3 nästa år . Helgens match har därför ingen större betydelse rent tabellmässigt för de bägge lagen, men vi går alltid för 3 poäng och hoppas få se ett IFK som avslutar serien på ett bra sätt.

Matchen kan du följa i appen ”Min Fotboll”.

(Bild av: Fotograf Tommy LS)