Dags för ett klassiker-derby!

frontslider-ifk-vs-city-2021

Dags för årets derby i Eskilstuna! Lördagen den 4 september drabbas IFK Eskilstuna och Eskilstuna City samman på Tunavallen med start kl.18:00.

Under lördagskvällen är det dags för det 51:a prestigefyllda mötet mellan IFK och City. Derbyt med stort D i Eskilstuna. Senaste derbymatcherna spelades för över två år sen, säsongen 2019. Det blev en seger och ett kryss för IFK som även vann serien och avancerade till division 2. Ett derby som genom åren lockat tusentals besökare till Tunavallen, Årby IP (Citys gamla hemmaplan) och även Fröslunda IP. Under 2000-talet spelades två av matcherna inför hela 4 121 respektive 3 825 personer. Publiksiffror som imponerar. Vi hoppas självklart att det blir en publikfest även denna gång!

Mer kuriosa om derbymatcherna genom åren finner du i vårat digitala matchprogram, glöm inte att prenumerera:
https://matchprogram.ifkeskilstuna.com/?_ga=2.79407581.874790858.1630657363-1176623568.1549705460

Dagens IFK Eskilstuna och Eskilstuna City placerar sig på en 12:e (IFK) och 11:e plats (City) i en haltande tabell där IFK bland annat har 2 matcher mindre spelande är lokalkonkurrenten Eskilstuna City som idag har 2 poäng mer än IFK. Dom båda lagen har blandat o gett under årets seriespel och vårat IFK kommer nu senast från en riktig plattmatch när man förlorade borta mot Rynninge IK med hela 6-1. Gästerna från stan fick ett oavgjort resultat, 1-1 hemma mot Smedby AIS i senaste matchen. Det är nu alltså 2 lag i stort behov av poäng för att försöka skapa sig lite utrymme mot bottenlagen i tabellen. Rolig fakta är också att både IFK och City står på exakt samma målskillnad med -5. Där båda lagen gjort 26 mål och släppt in 31 stycken hittills i årets seriespel. Vi hoppas på en rolig och spännande match, vilket verkligen krävs för våra blåtoppar nu för att komma tillbaka i vinnarspåret igen.

Entré:

Insläpp sker via ingången vid ”Bollen” och Stationen, Krongatan 2.
Vi uppmanar publiken att komma i god tid för att undvika trängsel vi ingången, entréerna öppnar 17:00.

Vuxna: 80kr
Pensionärer och studerande: 60kr
Ungdomar 16 år och yngre: Fri entré
Alla med säsongskort och biljett från årets kuponghäfte har självklart fri entré.

Inte köpt säsongskort än? Passa på att gör det nu direkt via den här länken eller på plats på Tunavallen:
https://ifkeskilstuna.com/supporter/sasongskort/

Eller varför inte passa på att köpa årets kuponghäfte direkt i anslutning till matchen o samtidigt gå in gratis på matchen? Läs mer om kuponghäftet här: https://ifkeskilstuna.com/kuponghaftet-2021-ar-har/

Servering kommer finnas i samband med entrén.

Matchsponsorer är: Adidas, TEAM Sportia och Biltjänsten Serrander Bil AB

Speaker: Johan Englund

Bollkallar: IFK Eskilstunas P07-lag.

Varmt välkommen till ett riktigt klassikermöte!