Dags för slutomgång!

DSCN0780-768x576

Det är dags för slutomgång av division 2 Södra Svealand 2020!
IFK gästar under lördagen den 17 Oktober Sörmlandskollegan Värmbols FC från Katrineholm på Värmbols IP med matchstart kl.13:00.

En riktig spännande slutomgång är att vänta, och det kan bli en riktig rysare för flera lag under lördagen. Det enda vi i dagsläget kan konstatera är att Värmbols FC, Arameisk-Syrianska IF, Trosa-Vagnhärad och IFK Kumla är de enda lagen som inför sista omgången inte har något att spela om. Inget av lagen har varken chansen att nå en topp eller bottenplacering efter slutomgången och kommer därför att fortsätta sitt division 2-spel även under 2021.

För IFK:s del kan det som sämst bli ett negativt kvalspel för att fortsätta hänga kvar i division 2 även under nästa år, men då måste man till en början med förlora sin match mot Värmbol samtidigt som flera andra resultat går emot oss. Dock räcker endast 1 poäng för IFK för att själva säkra sitt kontrakt för fortsatt spel i 2:an under 2021. Man står i dagsläget på 13 inspelade poäng, och har en 9:e placering i tabellen.

Skulle IFK förlora mot Värmbol så är man beroende av flera andra resultat i övriga matcher som spelas för att lyckas hänga kvar utan kvalspel. 11:e placerade Rynninge IK som ligger på 11 poäng måste vinna sin oerhört tuffa match borta mot serieledaren Assyriska FF som själva spelar för att vinna hela serien och har på så sätt även allt i egna händer för att ta hem 1:a platsen. Även Huddinge IK måste ta minst 1 poäng borta mot IFK Kumla. Även FC Gute måste vinna sin match hemma mot tabelljumbon Newroz FC som även dom spelar för sin överlevnad i division 2 till 2021, och har vid segar chans att själva nå kvalplatsen.


Serietabellen inför slutomgången:

 1. Assyriska FF, +19, 28 poäng
 2. Åtvidabergs FF, +13, 28 poäng
 3. BK Forward, +13, 27 poäng
 4. Tyresö FF, +15, 25 poäng
 5. Värmbols FC
 6. Arameisk-Syrianska IF
 7. Trosa-Vagnhärad SK
 8. IFK Kumla
 9. IFK Eskilstuna, -11, 13 poäng
 10. Huddinge IK, -3, 12 poäng
 11. Rynninge IK, -6. 11 poäng
  ———————-
 12. FC Gute, -10, 10 poäng
  ———————-
 13. Assyriska IF i Norrköping, -15. 9 poäng
 14. Newroz FC, -13. 8 poäng


Slutomgången spelas enligt följande:

Assyriska FF – Rynninge IK
BK Forward – Trosa-Vagnhärads SK
FC Gute – Newroz FC
IFK Kumla – Huddinge IF
Tyresö FF – Assyriska IF
Värmbols FC – IFK Eskilstuna
Åtvidabergs FF – Arameisk-Syrianska IF

Det är alltså laddat för en stökig lördag på många håll för berörda lag i seriespelet av Division 2 Södra Svealand, men självklart gör vi allt för att själva säkra kontraktet direkt utan kvalspel genom att göra en bra match mot Värmbols FC.

IFK åker med följande trupp till Katrineholm:

Målvakter:
Sam Jammeh – Hampus Jakobsson

Utespelare:
Diequincio Tob – Felix Wall – Ahmed Ibrahim – Daniel Johansson – Carl Wärme – Jakob Jensen – Ayoub Abassi – Christopher Bito – Joel Hedström – Dennis Botchey -William De Carro – Peyman Alkoyun – Hugo Rödlund – Emil Efremovski – Emil Fritzell.

Inte tillgängliga för spel:
Sebastian Kantolic (avstängd, 3 gula kort), Mattias Andreasson (fot).

Du som är prenumerant på Eskilstuna-Kuriren kommer kunna se matchen på ekuriren.se
Vi kommer även att försöka att rapportera matchen genom IFK:s Facebook-sida.

Nu kör vi!