Daniel Wiklund klar för IFK Eskilstuna!

wiklund 2021

Daniel Wiklund ansluter till A-lagets ledarstab i januari 2022 som assisterande tränare till Andreas Fröjdfeldt.

Daniel med ett förflutet i bland annat Eskilstuna City, Åtvidabergs FF och Eskilstuna United skrev under onsdagen på sitt avtal med IFK Eskilstuna. Daniels senaste uppdrag har varit i allsvenska AIK där han under drygt 1,5 år varit ansvarig för klubbens U19-lag. Daniel ansluter till klubben som assisterande tränare där han utöver ett tätt samarbete med Andreas och övriga ledarstaben kommer att lägga extra tid på att hjälpa och utveckla klubbens unga spelare. Daniels avtal sträcker sig över säsongen 2022.

IFK:s ordförande Roger Jansson säger så här om rekryteringen av Daniel Wiklund:

– Det är mycket glädjande att vi har lyckats kontraktera en så pass erfaren och välrenommerad tränare som Daniel. Vi har en ung trupp med många spännande spelare med stor framtid framför sig och Daniel har tidigare visat att han är väldigt skicklig på att utveckla denna kategori av spelare. Vi är väldigt glada över att ha Andreas och Daniel klara för kommande säsong och vi hoppas inom kort presentera övriga personer i kommande års ledarstab.

Tränare Andreas Fröjdfeldt:

– Jag har sedan i höstas önskat att klubben gör denna rekrytering. Vi har senaste åren satt en profil på vår klubb där en stor andel av A truppens spelare är unga lovande spelare från staden samt från närliggande kommuner och med denna rekrytering visar vi att vi vill fortsätta och förbättra det vi redan har påbörjat. Jag ser fram emot att återigen jobba tillsammans med Daniel.

Vi passade även på att ställa några frågor till Daniel:

Beskriv din karriär hittills?
– Kortfattat kan jag beskriva det som; ”-Jag har haft förmånen att fått träna och leda, olika lag i olika serier på olika platser och fått prova på olika roller i föreningarna. Jag har fått varit med om seriesegrar och degradering (glädje och sorg).”

Din bild av IFK Eskilstuna?
– En förening med ett tålamod och en plan samtidigt som en tydlig kravbild externt och intern finns på föreningen.
Samt att IFK Eskilstuna alltid har varit den roligaste motståndaren att möta.

Vad tar du med dig ifrån tiden i AIK?
– Mängder med erfarenhet och kunskap, precis som jag tagit med mig från de andra föreningarna jag varit i.
Processarbetet med att få en spelare från U till A. Från uppflyttning till U19 till allsvenska debuten på Friends. Varje ungdomsspelare har en individuellplan. Ingen plan är den andra lik men målet är det samma, A-laget.

Hur mycket har du följt den lokala fotbollen under tiden du var iväg?
– Jag kan inte säga att jag har ”järnkoll” på den lokala fotbollen även om jag sett de flesta av IFK Eskilstunas och Eskilstuna Citys hemmamatcher sedan restriktionerna släppte. Sedan har jag följt AFC för att vi (AIK) har haft Robin Tihi där.

Vad vill du bidra med till klubben under 2022?
– Jag hoppas att kunna bidra med kunskap och erfarenhet som i sin tur ska stötta ledare och spelare i föreningen. Vidare hoppas jag kunna stötta de ungdomsspelare som är på väg in i seniorverksamheten, på planen, i träning och match.

Vi önskar Daniel ett varmt välkommen till IFK Eskilstuna!