Dejan om slutspurten!

DSC_7128

(På bild från vänster: Dejan Stevanić & Lasse Ström)

Seriespelet är över för den här gången och vi har passat på att höra lite tankar från tränaren Dejan Stevanić om den gångna säsongen.

Dina tankar om Nyköpingsmatchen och avslutningen på seriespelet?
– Vi hade tre olika scenarion framför oss och var väl medvetna om det, vi ledare behövde inte trycka på vikten av den här matchen. Det krävdes ju en seger och vi hade allt i egna händer. En målsättning nu under slutomgångarna har hela tiden varit att rädda kontraktet, men att jobba efter klyschan ”en match i taget”. Vi fick heller inte bli påverkade över de andra matcherna utan endast fokusera på här och nu.

Inför matchen mot Nyköpings BIS visste vi att det krävdes en hög arbetsmoral, ha fokus på försvarssida, att vi var disciplinerade och att alla höjde sitt ledarskap. Laget har ju varit tvungna att hela tiden leverera nu under hösten och det kändes otroligt bra att allt nu föll på sin plats tillslut. 

Efter matchen var det en otrolig lättnad och glädje att vi klarade av att hänga kvar. Detta var vår 4:e säsong i division 2 nu, där första året var under pandemin. Har handlat om små marginaler och vi har verkligen fått bekänna färg. Gruppen har hela tiden försökt att bygga upp nått och haft många fina prestationer, men inte alltid fått med oss poängen när jag ändå tyckt vi varit värda den.

Din egen upplevelse av säsongen?
– Kändes såklart lite tomt och vemodigt efter Andreas, men har jag åtagit mig ansvar vill jag göra det helhjärtat och fullfölja. Såklart blev de lite turbulent, men när man nu summerar det hela så vill jag ge en stor eloge till samtliga spelare för deras karaktär och inställning. Det har verkligen varit bra energi på träningarna med hög intensitet och ett väldigt bra samarbete från alla.  Jag vill framhäva varje enskild individ i gruppen, oavsett hur mycket speltid man haft eller fått så har man respekterat sin roll. Överlag är det kollektivet som gjort att vi tillslut grejade det hela. Vi stod enade, en för alla, alla för en.  

Vi tackar Dejan för dom orden och ett gott arbete under säsongen. Laget genomförde sin sista träning under tisdagskvällen, där nu ett kortare uppehåll på två veckor väntar. Därefter håller laget igång med två träningar i veckan innan man tar lite julledigt.

Vill man se mer fotboll från IFK kan man kika på våra äldsta ungdomslags kvalmatcher där bland annat P19 spelar match under torsdagskvällen nere på Balsta IP. Hela spelschemat för kvalen för våra äldsta pojklag hittar du här: https://ifkeskilstuna.com/ungdomslag-i-kvalspel/


(Foto av: Tommy LS)