Delad poäng i premiären!

Anders Hellblom 2022

(På bild: Målskytten Anders Hellblom)

Det blev oavgjort under söndagens seriepremiär för IFK när Huddinge IF gästade oss på Tunavallen.
Resultatet skrevs till 1-1 (0-0) och IFK:s målskytt blev Anders Hellblom.

Det var som det brukar kunna vara i en seriepremiär, två lag som började lite mer tillbakadragna och kände på varandra.
Båda lagen skapar ett par möjligheter, men där det är gästerna från Stockholm som var allt närmast ett ledningsmål och hade den större delen av bollinnehavet. 0-0 skulle dock stå sig halvleken ut.

I den andra halvleken är det gästerna som fortsätter skapa lite tryck mot IFK-målet och Huddinge lyckas tillslut få dit 0-1-målet i den 59:e minuten efter en hörna som kommit lågt in mot straffområdet och där Shaun Lomas i Huddinge kan styra upp den i nättaket förbi Elis Wahl i IFK-målet.

Ledningen stod sig till minut 67 när IFK lyckas kvittera till 1-1 av Anders Hellblom. Robin Larsen lyckas bryta ett uppspel på offensiv planhalva och spelar fram till Berhane Samson som i sin tur spelar vidare till Anders Hellblom som lyckas peta förbi bollen genom två Huddingeförsvarare och skjuta in den i mål.

Bara minuter senare är gästerna nära att ta ledningen på nytt, men en fin räddning från Elis Wahl gör att resultatet står sig.
Huddinge är laget med störst bollinnehav i den här matchen och skapar dom allra hetaste lägena, men IFK står upp bra och sticker upp vid ett par tillfällen. Vi tar med oss en poäng från seriepremiären och jobbar vidare under veckan.
Roligt att vi äntligen är igång igen!

Ny hemmamatch redan på söndag för IFK när ett nytt Stockholmsgäng gästar Tunavallen. Nämligen en av förhandsfavoriterna Enskede IF. Matchstart är kl.17:00!

Varmt välkommen!

(Foto: Tommy LS Andersson)