Delad pott i premiären!

seriepremiär trosa 2021

Under fredagskvällen spelades den efterlängtade seriepremiären då IFK gästades av Trosa-Vagnhärad SK i en match som sluta oavgjort, 2-2 (0-0) efter IFK-mål från Robin Holm och Patric Åslund.

IFK skapar många farliga lägen under den första halvleken och borde kanske tagit ledningen redan då, dock skulle det vara mållöst fram till halvtidsvilan.

Ledningsmålet kom tillslut i den 77:e minuten när Hampus Myske slår ett fint inlägg som Robin Holm nickar ner och vi har 1-0. Efter målet öppnade sig matchen och Trosa fick medvind och kunde kvittera i den 84:e minuten efter en hörna. Bara 6 minuter senare kommer en lång utspark från Trosa som skarvas vidare till ett friläge för gästerna som sätter dit ledningsmålet till 1-2.
IFK ger sig dock inte, utan i den 94:e minuten spelar Hugo Rödlund in bollen till Patric Åslund som stenhårt skjuter dit kvitteringsmålet till 2-2 som blev slutresultatet.

IFK får efter hur matchbilden blev vara nöjda med 1 poäng den här gången, även fast kände att det fanns bra lägen att ta hem alla. Vi tackar Trosa-Vagnhärad för en bra match och önskar dom lycka till framöver.

Nu är siktet inne på nästa match som även den är mot en Sörmlandskollega, nämligen Värmbols FC i Katrineholm på onsdag den 9/6. Mer inför den matchen kommer under veckan.