Delad pott i Sörmlandsderbyt!

DSC_3350

IFK fick med sig ett kryss under lördagens hemmamatch mot Nyköpings BIS.
Slutresultatet skrevs till 2-2 (1-0) och målskyttar för IFK blev Emil Fritzell och Albin Flodkvist.

Det var jubileumsfest under lördagen när Tunavallen fyllde 100 år. Inte nog med de så vankades det även Sörmlandsderby då IFK gästades av Nyköpings BIS. Ett BIS som på förhand placerade sig på en stark 3:e placering i tabellen, medan IFK fortfarande är under nedflyttningsstrecket. På förhand en väldig tuff match, men IFK öppnar bra, även om gästerna har en hel del bollinnehav. Dock skapar inte Nyköping speciellt mycket, utan det är IFK som har de flesta målchanserna under halvleken. IFK skulle även ta ledningen i matchen i den 37:e matchminuten efter att ha brutit ett uppspel strax över egen planhalva där bollen sedan hamnar hos Simon Lundevall som driver fram, spelar ut till Elias Rigö som fintar bort sin gubbe och friställer Emil Fritzell som skjuter dit 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek hann knappt börja innan gästerna lyckas kvittera efter en lång boll till höger som Blåtopparna borde varit lite mer resoluta på, men Nyköpingsspelaren är först och lyckas peta in bollen förbi Benjamin Machini i IFK-målet. Det är sedan mest Nyköping under den andra halvleken, men IFK står upp bra och lyckas sticka upp i en del anfall. IFK skulle även lyckas ta ledningen på nytt i den 68:e minuten. Ett långt anfall där bollen går ut till Robin Norlin på vänsterkanten som slår ett nästan för långt inlägg, men där Elias Rigö snappar upp bollen och slår ett nytt fint inlägg från höger till Albin Flodkvist som nickar dit 2-1.

Nyköping ligger på för en kvittering och skapar allt mer, men Machini i IFK-målet står upp bra och gör ett par fina räddningar. Kvitteringen för gästerna skulle ändå komma i den 80:e minuten efter en frispark strax utanför straffområdet som Machini först räddar, det blir retur och ny räddning, men på den tredje returen lyckas Nyköping trycka dit 2-2. Gästerna trycker på för ett segermål, men IFK står upp och kan hålla ifrån och man får med sig 1 poäng från matchen.

Härnäst väntar en riktigt viktig match för Blåtopparna när vi nu på söndag den 2 juni gästar Huddinge IF borta på Källbrinks IP med start klockan 15:00. Mer om den matchen kommer under veckan.

(Foto av: Tommy LS)