Delad pott mot Karlslund!

videhult_03

(På bild: Målskytten William Videhult)

IFK och Karlslund fick dela på poängen under måndagskvällen när dom bägge lagen drabbade samman och resultatet skrevs till 1-1 (0-1). IFK:s målskytt blev William Videhult.

I början av matchen var det gästerna från Örebro som blixtsnabbt satte fart mot IFK:s mål och skapade ett antal chanser redan under dom första minuterna. IFK arbetade sig allt mer in i matchen och kommer även dom till ett par chanser. Det är dock Karlslund som är hetast under den första halvleken och det är även dom som gör 0-1 i den 30:e minuten efter att en spelare tagit sig ner i den högra delen av straffområdet, slår en hög boll mot den bortre delen av straffområdet där Karlslundsspelaren lite turligt lyckas få med sig bollen och skjuter in den i mål.
IFK lyckas sedan skapa lite tryck mot gästernas mål i slutet av den första halvleken som även resulterade i ett par farliga hörnor, men som man tyvärr inte lyckas förvalta.

I den andra halvleken är det IFK som tar över allt mer, även fast gästerna vid ett par tillfällen sticker upp i ett par omställningar. Karlslund har bland annat ett tungt skott i ribban, men därefter är det IFK som fortsätter sätta tryck mot Örebrolagets mål och är det bättre laget på planen. Kvitteringsmålet skulle även tillslut komma i den 73:e minuten efter att Max Larsson drivit upp ett anfall, spelar vidare till Anders Hellblom som fint slår en genomskärare som friställer William Videhult som kan slå dit 1-1-målet.
Båda lagen skapar sedan ett par chanser i slutet av matchen och IFK har även en straffsituation där Patric Åslund blir nedsparkad, men där domaren väljer att fria. Dom båda lagen får istället dela på poängen vilket ändå var rättvist sett till matchen där de bägge lagen har en halvlek var.

I nästa omgång reser IFK på lördag till Norrköping för att ta sig an Smedby AIS på PreZero Arena med matchstart kl.14:00.
Mer inför den matchen kommer under veckan.