Delad pott mot Ljungsbro!

DSC_5459

(På bild: 2-målskytten Elias Rigö)

IFK spelar oavgjort under lördagens hemmamatch mot BK Ljungsbro, 2-2 (0-0).
Målskytt för Blåtopparna blev Elias Rigö med 2 mål.

Det blev delad poäng hemma mot BK Ljungsbro under solskenet i lördags. IFK gör en bra match och öppnar starkt där bland annat Emil Fritzell tar sig förbi sin försvarare i den 12:e minuten och får på ett bra skott som Ljungsbromålvaken räddar.
IFK skulle dock hamna i uppförsbacke när Ljungsbro kommer på en omställning i den 16:e minuten efter en IFK-hörna och där IFK:s Robin Norlin löper med anfallaren och som åker omkull i samband med duellen som blir. Domaren dömer frilägesutvisning vilket är väldigt omdiskuterat då IFK även har Fabian Yalda som löper bredvid Norling i hemåtjobbet. En tuff utvisning för IFK att åka på då Blåtopparna såg väldigt pigga och starka ut denna dag. Båda lagen skapar ett par chanser, men utan att det blir riktigt farligt och 0-0 stod sig halvleken ut.

I den andra halvan är det IFK som håller i taktpinnen och skapar flera bra möjligheter och klara målchanser. Ledningsmålet skulle också komma i den 55:e minuten efter en lång inspark från Benjamin Machini i IFK-målet. En boll som Gian Mendez förlänger på ett tillslag och där bollen sedermera hamnar hos Elias Rigö som snyggat tar mig sig den igenom Ljungsbros backlinje och enkelt kan slå dit 1-0. Gästerna hade knappt skapat något läge alls i den andra halvleken när de sedan får en hörna i den 66:e minuten som tillslut hamnar i mål efter tappad markering hos IFK. Kvittering höll dock inte länge, för bara 2 minuter senare tar IFK ledning på nytt efter ett väldigt fint förarbete av Rwi Elias som skjuter, men där skottet blockas och bollen hamnar hos Elias som snyggt skjuter in 2-1.

Ljungsbro skulle ändå lyckas kvittera på nytt från nästan ingenting där ett inlägg kommer utifrån och där en bortaspelare lyckas finta bort IFK-försvararna och kan placera dit 2-2 målet i den 75:e minuten. Bortalaget ligger på för ett segermål på tilläggstid, men matchen slutar 2-2 vilket vi med tanke på hur förutsättningarna blev ändå får vara nöjda med, även om vi stundtals kände att vi kunde fått med oss samtliga poäng den här gången.

Nya tag på söndag igen när vi reser och gästar Mjölby AI FF borta på Vifolkavallen med start klockan 15:00.
Mer inför den matchen kommer i slutet på veckan.

(Foto av: Tommy LS)