Delad pott mot Mjölby!

Emil fritzell 2021 mjölby

(På bild: Kapten Emil Fritzell som var tillbaka efter skada.)

Det blev delad poäng under lördagens hemmamatch mot Mjölby AI FF som slutade 2-2 (1-1).
IFK:s mål gjordes av Emil Fritzell och Izuchukwu Emeh.

Första halvlek var jämn, men det var gästerna Mjölby AI FF som tog ledningen i den 14:e minuten efter en hörna som nickas undan från IFK, men där gästerna snappar upp andra bollen och får till ett bra skott som letar sig in i den bortre delen av målet bakom en säsongsdebuterande Petter Björkman i IFK-målet. Gästerna skulle dock inte få behålla ledningen speciellt länge, för redan 1 minut senare kvitterar IFK efter att Robin Holm fått en fin passning i djupet längs vänsterkanten och tar sig neråt i straffområdet och spelar snett bakåt till Emil Fritzell som trycket dit 1-1-målet. Emil Fritzell gjorde nu sin första match sedan den 8 augusti efter en längre tids skadefrånvaro. IFK har sedan ett jätteläge att ta ledningen efter att Robin Holm och Emil Fritzell kommit i ett 2 mot 1 läge där Holm tar avslutet som går i ribban ner och ut. Många anser nog att bollen var inne, men väldigt svårt att hinna se för domarna. Gästerna skapar sedan någon halvchans, men resultatet står sig till halvitd.

I den andra halvan är det gästerna som är det bättre laget och skapar flest målchanser. Man har bland annat ett skott i stolpen och ett precis utanför mål. Snopet blev det nog då för Mjölby när IFK tar ledningen i den 83:e minuten efter att Jacob Lackell spelat ut bollen till höger där Robin Twine tar emot och lägger in ett fint inlägg till Izu Emeh som stöter dit 2-1. IFK kan sedan punktera matchen efter att Robin Holm lagt ett fint inlägg till Patric Åslund som tar emot bollen innanför straffområdet men inte lyckas få till ett tillräckligt hårt skott för att kunna göra mål. Istället i matchens sista spark lyckas gästerna kvittera efter ett utspel på vänsterkanten som därefter vrids in i straffområdet som bröstas ner av en Mjölby-spelare till en annan som tar ett avslut som studsar dit i den bortre delen av målet till 2-2. Inte alls orättvist, men surt med tanke på hur matchen blev.
Dock ett steg framåt för IFK efter senaste matchen och vi fortsätter nu bygga vidare på det här till kommande matcher.

Nu väntar en DM-semifinal för IFK under tisdagskvällen på Tunavallen mot seriekollegan Nyköpings BIS där en kvalplats till Svenska Cupen ligger i potten. På lördag är det sedan dags för ny seriematch när vi ska gästa Trosa-Vagnhärad SK på Häradsvallen med start kl.14:00.