Delad pott mot Rågsved!

DSC_2999

Det blev oavgjort under fredagskvällens bortamatch mot Rågsveds IF.
Slutresultatet skrevs till 1-1 (0-1) och målskytt för IFK blev Gilbert Ishmiwe.

Tränare Lasse Ström sammanställer matchen så här:

– Det är ingen lätt uppgift att möta Rågsved på bortaplan kl.20.00 en fredagskväll. De krigar för sin existens, precis som vi.
Två lag där formkurvan pekar uppåt för bägge och där Rågsveds formkurva pekar rätt upp. De kommer med två raka vinster i bagaget mot bland annat topplaget IFK Haninge och mot Nacka. Vi gör en fantastisk första halvlek där Rågsved börjar frejdigt och sätter press på oss. Vi spelar klokt i vårt försvarsspel då Rågsved skapar ett par farliga chanser i början. Sen tar vi över taktpinnen och metodiskt så börjar vi med tålamod att etablera ett bra anfallsspel. Vi skapar flera farliga chanser och har möjlighet att ta ledningen då vi trycker tillbaka Rågsved som nu får försvara sig. Utdelningen kommer rättvist tillslut.
Vi bygger spel och Robin Norlin tar med sig bollen upp på vänsterkanten. Gilbert gör en avledande rörelse inåt i planen, varpå han vänder utåt och går ut mot kanten i djupet. Robin lägger en perfekt slagen passning i djupet när Gilbert kommer med fart och viker snyggt in i planen och trycker ditt bollen otagbart i bortre hörnet. Vi går till halvtidsvilan med ledning 1-0.

Vi vet att Rågsved kommer komma ut till andra för att göra ett försök att vända matchen. Vi blir mer försvarsinriktade under den andra halvleken utan att bli passiva. Vi vet att det även kommer öppna sig för omställningar när de går för kvittering. Med cirka 10 minuter in i den andra halvleken kommer första möjligheten för oss att sätta dit 2-0. Det är en omställning på vänsterkanten som vänds över till höger där Naod kommer fri in i straffområdet, men avslutet räddas av målvakten ut till en hörna. Rågsved krigar och skapar mycket utan att få utdelning, men där vi även försvarar oss riktigt bra. Sen kommer tyvärr kvitteringen i den 81:a minuten som en kalldusch, precis när deras anstormning börjats att mattas av.

Vi hamnar i ett läge där vi både vill anfalla o vinna matchen, samtidigt som att 1 poäng är viktig i det här läget. Vi kan inte heller blotta oss och förlora matchen. Rågsved däremot måste gå för segern vilket öppnar för bra omställningslägen för oss.

Vi ska få två riktigt bra chanser till i matchen. Vi driver ett anfall där Gilbert kommer runt på vänsterkanten och trycker ett hårt inlägg mot bortre stolpen där Mohammed Wahap har gjort en jättelöpning mot den bortre stolpen. Han vräker sig fram och vi alla tro att det blir mål, men han styr bollen olyckligt över ribban. Det slutar inte med den chansen, utan vi får en jättemöjlighet till när vi bygger ett spel via högersidan där Joel Hedström får en passning centralt högt upp i planen. Kyligt vänder han med bollen och friställer Gilbert som blir helt ren med målvakten som kommer ut för att täcka och skära av läget. Gilbert väljer att runda målvakten som bli ur spel, men han kommer dock ur vinkel och när han ska rulla in bollen i mål så hinner en försvarare precis fram och styra bollen till hörna. Matchen slutar därefter 1-1.

Jag tycker att vi förtjänar bättre, men även poängen här var ändå viktig. Vi har en grym moral just nu i laget och vi kan bara jobba vidare i veckan och ladda om för den oerhört viktiga bortamatchen mot Karlslund i Örebro nästa söndag. Det återstår tre rysarmatcher i serien och vi ska göra allt för att vi kan för att fixa detta. Tyvärr utgick Josef med ljumskproblem och vi får se i veckan hur det ser ut där. På pluskontot har vi dock att Simon Lundevall och Eldin Lugonja är tillbaka till nästa helg.

Heja blått!

/ Lasse

(Foto av: Tommy LS)