Delad pott mot Trosa!

United F17 IFK 2022-06-04 1197

(På bild: IFK:arna firar Fabian Bergstens kvitteringsmål)

Lördagens Sörmlandsderby mot Trosa-Vagnhärad på Tunavallen slutade oavgjort, 1-1 (0-1).
Målskytt för IFK blev Fabian Bergsten.

Det hann inte gå många sekunder av matchen innan gästerna tagit ledningen i den 2:a minuten efter en hörna som styrs in i mål. IFK äter sig sedan in i matchen ju längre vi spelar och skapar även ett par lägen. Bland annat har man en boll inne, men som vinkas bort för offside. Gästerna skulle hålla ledningen halvleken ut.

I den andra halvan är det ett klart bättre IFK som dominerar spelat från första minut till sista. Redan i den 51:a minuten kommer även kvitteringsmålet elegant när Sermed Habib spelar fram en fristående Fabian Bergsten som snyggt lyfter bollen över målvakten till 1-1. IFK skapar därefter flertalet klara lägen som man tyvärr inte lyckas förvalta. Bland annat har man två frilägen precis i slutskedet av matchen där man måste göra åtminstone ett mål på dom.
Matchen slutar 1-1 och även om det känns surt med att inte få med sig alla poängen den här gången så tar vi med oss en riktigt bra andra halvlek till nästa helg när vi åker till Norrköping för att spela mot serieledaren Smedby AIS.

(Foto: Tommy LS Andersson)