Delad pott på Vallen!

IFK vs Syrianska F 2022-09-18 840

(På bild: IFK firar sin 1-0-ledning)

Söndagskvällens jämna match hemma på Tunavallen mot Syrianska FC slutade oavgjort, 2-2 (1-0).
IFK:s målskyttar blev Mohammed Wahap och Anders Hellblom.

Det var ett IFK som inledde piggt och spelade stundtals otroligt fin fotboll på Vallen när topplaget Syrianska FC var på besök. Blåtopparna har flera fina kombinationsspel och tar sig fram flertalet gånger vid Syrianskas straffområde, men där avsluten inte var tillräckliga. Ledningsmålet skulle dock komma tillslut i den 39:e minuten när Alex Lindelöv avancerar framåt, spelar in till Simon Lundevall som står precis innanför straffområdet och som elegant sular vidare bollen till Mohammed Wahap som trycker dit ledningsmålet till 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken är det ett mer aggressivt bortalag som får mer fart på sitt spel och börjar skapa ett par chanser. Dock är det Blåtopparna som sticker upp och har dom allra hetaste chanserna, där bland annat Simon Lundevall har ett skott i stolpen.
IFK är sedan på väg att utöka sin ledning ytterligare i den 74:e minuten, men där man slarvar bort ett jätteläge som i sin tur leder till en omställning för Syrianska. Omställningen slutar därefter med en diskutabel straff för gästerna som i den 77:e kan kvittera till 1-1.

Resultatet trodde man skulle stå sig matchen ut, men IFK kan i den 92:a minuten snyggt slå dit 2-1 genom en fin omställning där Lundevall assisterar Anders Hellblom som enkelt kan slå dit 2-1-målet. Ett mål som upprörde flertalet heta känslor och där domaren fick dela ut ett par gula kort efter tumulten som uppstod och där bland annat till Kristian Lee-Him  fick sitt andra kort för matchen och därmed blev utvisad. Domaren visar sedan 5 extra tilläggsminuter vilket ger bortalaget nytt hopp och som tillslut i den 96:e (!) minuten, efter hård press lyckas få dit en kvittering till 2-2 efter en rörig situation i IFK:s straffområde.
Matchen slutar därmed 2-2 och vi får delad poäng i en svängig match som IFK i det stora hela gör mycket bra. En viktig poäng som nu i efterhand känns lite sur och där vi känner oss värda av alla 3.

Nu lämnar vi den här matchen bakom oss och fokuserar direkt på nästa när vi på söndag gästar Värmbols FC i Katrineholm.
En match som blir otroligt viktig för Blåtopparna i det fortsatta seriespelet.

(Foto av: Tommy LS)