Eldin Lugonja till IFK Eskilstuna!

Eldin Lugonja 2022

Den 23årige anfallaren ansluter från Värmbols FC där han under hösten stod för 14 mål på 20 matcher i division 2 Södra Svealand. Eldins kontrakt sträcker sig över säsongen 2022.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Eldin:
– Eldin har varit förstavalet för oss i jakten på en ny anfallare och vi är glada att vi nu kommit överens. Eldins djupledsspel kommer passa perfekt in hos oss och han behärskar att spela både som ensam anfallare och i par med en annan. Eldin har ett starkt cv när det gäller antalet gjorda mål på denna nivå.

Vi passade också på att ställa ett par frågor till Eldin för att få veta mer om honom.

Kan du beskriva din karriär hittills?
Jag är från Flen och uppväxt där och jag gick fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg. Jag har varit ett år i Grekland och vände sen tillbaka till Sverige och har gjort en hel del mål i division 2 sedan dess.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en spelare som är snabb och farlig i straffområdet och jag jobbar stenhårt för laget både defensivt och offensivt.
Jag är nog backarnas mardröm haha.

Varför blev det just IFK?
– Det är för att jag aldrig varit med om att en tränare VERKLIGEN vill ha en spelare så pass mycket och det visade Andreas så tydligt att det inte går att vara mer tydligare än så. Sen tycker jag att IFK spelar en fin fotboll och det är inte bara långbollar och sen springa som vissa andra lag i serien kanske gör. IFK är också en stor och fin förening i just Eskilstuna som alla känner till och det vet jag väl då jag spelat i Flen.

Dina förväntningar på säsongen?
– Mina förväntningar är att vi ska spela en fin och offensiv fotboll samt vinna så många matcher som möjligt och att vi ska försöka kriga däruppe med dom andra. Sen såklart att jag kan hjälpa laget med så mycket jag kan, jag är ju här för att bidra med massa mål och att vi ska vinna matcher.

Vi tackar Eldin för intervjun och hälsar honom ett varmt välkommen till IFK Eskilstuna!