En godkänd insats trots förlust!

IFK vs Nyköping V 2022-02-12 264

(På bild: Johannes Andersson)

Skiljebo drog det längsta strået i träningsmatchen mellan lagen under lördagen. Slutresultatet skrevs till 3-2 (2-0).
IFK:s målskyttar blev Joel Hedström och Johannes Andersson.

IFK hade en drös spelare otillgängliga till lördagens bortamatch mot Skiljebo, men stod ändå upp väldigt bra när man gästade förhandsfavoriten att vinna division 2 Norra Svealand på Hamre IP. På bänken hade IFK bland annat 2 U19-spelare födda 2006.

IFK testade även för dagen ett nytt spelsystem. Det var dock hemmalaget som tog ledningen med både 1 och 2-0 i den första halvleken där IFK även haft kvitteringsmöjligheter vid ett par tillfällen utan att lyckas få dit bollen.
I den andra halvleken reducerar IFK genom ett fint skott från Joel Hedström till 2-1 och bara minuten senare kvitterar blåtopparna genom Johannes Andersson som stänker dit bollen. Efter lite slarv från IFK lyckas Skiljebo åter ta ledningen i slutet på matchen och fastställer slutresultatet till 3-2.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om matchen:
– Med tanke på att vi idag testar ett helt nytt sätt för oss att spela på så är det en godkänd insats. Nyttig match där vi till stora delar fick ut vårat syfte med matchen. Ett par spelare sticker ut och flera börjar närma sig den form de vill vara i inför seriestart.

Nästa match för IFK blir på söndag den 20 mars borta mot IK Viljan på Larslunda IP med start kl.14:00.