En spännande höst väntar – IFK gästar Nacka!

Nacka FC - IFK Eskilstuna

Då är det dags för höstpremiär när IFK gästar Nacka FC borta på Fisksätra IP under söndagen med start kl.17:30!

Efter ett längre sommaruppehåll är vi nu redan i augusti och det är dags för seriespel för Blåtopparna igen.
Under uppehållet har det blivit några förändringar i spelartruppen. Felix Wall har lämnat för spel i division 3-klubben Eskilstuna FC, medans backen Fabian Yalda gick åt andra hållet och har nu anslutit till klubben. Vi hälsar Fabian ett riktigt varmt välkommen till IFK och en längre presentation om Fabian kommer senare under hösten. Även den unge målvakten Valter Jonasson har lämnat IFK för spel i Västerås SK, vi önskar Valter och Felix fortsatt lycka till.

Nu mot fokus på matchen mot Nacka FC. Ett lag som IFK förlorade mot i seriepremiären hemma på Tunavallen med 0-2 efter att gästerna fick in ett ledningsmål på via självmål i den första halvleken. En halvlek som IFK inte alls kom upp i någon nivå på. I den andra halvan var IFK klart bättre och man hade bud på kvittering, men där bollen inte ville in. Istället punkterade Nacka matchen i slutskedet. Nacka har redan hunnit med en match under hösten där dom blev besegrade av IFK Haninge med 1-2. Laget befinner sig i dagsläget på en 9:e plats i tabellen, men med endast bättre målskillnad än IFK som just nu är på en 11:e plats.

Vi har sett resultaten under dom första matcherna av hösten här i serien att alla lag kan slå alla , så det kommer verkligen bli en spännande höst fram till den allra sista omgången. Nu är det fullt fokus på Nacka och vi hoppas laget visar en riktigt bra inställning för att försöka få med sig poäng hem till Eskilstuna igen.

Uppdateringar från matchen hoppas vi kommer via appen ”Min Fotboll”.


(Bakgrundsfoto av: Tommy LS)