Enskede drog de längsta strået!

IFK vs Enköping V 2022-03-27 365 (2)

Enskede vann söndagens match med 0-2 (0-1).

Det blev inga poäng för IFK under söndagseftermiddagens match när Enskede IF gästade Tunavallen.
Gästerna tog ledningen med 0-1 i den 15:e minuten efter ha kommit runt på vänsterkanten och spelat in bollen där en Enskede-spelare kan skjuta ett tungt skott som ställer Elis Wahl i IFK-målet. Dessförinnan, redan i den 3:e minuten har IFK ett jätteläge att ta ledningen då Carl Wärme drivet upp bollen, spelat ut till Sermed Habbi som därefter gör ett inspel till Joel Hedström som möter upp bollen med en bredsida från straffpunkten, men där målvakten gör en grym fotparad.

Efter gästernas ledningsmål äger dom mer noll och skapar även ett par chanser och hörnor, men Elis gör ett par bra räddningar och är stabil i målet.
IFK får sen ett nytt jätteläge där Sermed Habib vrider in bollen från vänster och Mohammed Wahap blir helt fri, men volleyskjuter utanför. IFK avslutar 1:a halvlek bra.

I andra halvlek är det en match som svänger fram och tillbaka och har ingen given tendens. Inga chanser åt något håll.
I den 77:e minuten får vi sedan ett nytt jätteläge där det blir trångt i Enskedes straffområde och där Jakob Jensen rinner igenom på högerkanten och skjuter, men där Enskedes målvakt gör en fin knäparad.

IFK går hårt för ett kvitteringsmål och i den 92:a minuten är man så nära man bara kan komma då återigen Mohammed Wahap tyvärr tofflar bollen utanför från ett läge nära mål. Istället, bara 1 minut senare i en omställning när IFK har som mest tryck, lyckas Enskede avgöra matchen med ett 0-2-mål.

Överlag en jämn match där Enskede utnyttjar sina chanser och IFK har 4 jättelägen men tyvärr bränner alla idag.
Vi får hoppas att marginalerna är med oss framöver istället.

IFK:s nästa match är på söndag den 17 april, under Påskdagen, när vi åker iväg till årets första bortamatch där Assyriska FF väntar på Södertälje Fotbollsarena med start kl.16:00.