Ett tappert kämpande IFK kammade noll!

United F17 IFK 2022-06-04 1105

IFK förlorade söndagens bortamatch mot Smedby AIS med 2-0 (1-0).

Det var ett otroligt tunt IFK som åkte till Norrköping denna eftermiddag och gästade Smedby AIS på PreZero Arena.
Mer än 15(!) spelare i IFK-lägret kunde inte medverka på matchen på grund av en otroligt lång skadelista, avstängningar och sjukdomar. Glädjande nog öppnar detta upp för att andra spelare får chansen som bland annat Love Larsén från IFK:s P19-lag, som idag gjorde sin seniordebut. IFK gör ett riktigt tappert försök denna eftermiddag och håller länge matchen vid ett lika läge. Det är precis i slutet av den första halvleken som 1-0-målet kommer och detta tyvärr via självmål från IFK.

I den andra halvleken skapas det lite halvchanser åt båda håll, men utan att resultera i något. Smedby:s 2-0-mål kommer sedan i den 88:e minuten efter en tilldömd straff. Smedby vinner matchen välförtjänt.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om matchen:
– Vi åker hit för att försvara oss till poäng och vi gör det helt klart bra över 90 minuter. Trots nytt rekord i frånvaro av spelare så lever matchen fram till minut 88 då Smedby gör 2-0 på straff. All heder till spelarna som gör allt i sin makt för att få med sig poäng hem.

Trots sin student under lördagen deltog både Johannes Andersson och Isak Westlander under söndagens match och där båda kom in under den andra halvleken och gör bra ifrån sig. Vi passar på att skicka ett stort grattis till studenten till dem båda!

Vi tar nya tag på lördag igen när topptippade och hårdsatsande Nyköpings BIS gästar oss på Tunavallen med start kl.16:00.