Fabian Bergsten klar för IFK!

Fabian Bergsten 2022

Den 20åriga centrala mittfältaren Fabian Bergsten har skrivit på för 2 säsonger för blåtopparna och ansluter från kamratföreningen IFK Värnamo.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Fabian:
– Fabian är en spelskicklig mittfältare som passar in i det sätt vi vill spela på, han har stor förståelse för spelet och är kvicktänkt. Det ska bli kul att följa hans utveckling hos oss.

Vi passade också på att ställa ett par frågor till Fabian för att få veta mer om honom.

Kan du beskriva din karriär hittills?
– Jag är från Spånga i Stockholm och spelade i Spånga IS fram tills jag var 16, sen flyttade jag till Jonas Therns fotbollsakademi i Osby där jag sen tog steget till IFK Värnamos akademi där jag spelat fram tills nu.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en mittfältare som gillar att  ha mycket boll och har mina största styrkor i mitt passningsspel och min vänsterfot. 

Varför blev det just IFK?
– Efter att jag fått kontakt med Andreas blev jag intresserad direkt och jag kände att det var en klubb som passade mig och min spelstil. Jag har fått ett jättebra bemötande och känner mig redan som en del av laget. 

Dina förväntningar på säsongen?
– Jag hoppas på att vi ska spela en bra fotboll och komma så högt upp som möjligt i serien. Jag vill utvecklas och bidra till laget med det jag kan.

Vi tackar Fabian för intervjun och hälsar honom varmt välkommen till IFK Eskilstuna!