Fokus hos Alex De Carolis!

Alexander De Carolis

Nyförvärvet från Kanada, Alex De Carolis tävlingsdebuterande i den senaste matchen hemma mot Smedby där IFK drog det längsta strået och vann med 2-0 efter två sena mål från Emil Fritzell.

Vi passade på att kolla läget hos Alex och höra lite hur han ser på klubben och säsongen.

Hej Alex, hur är läget?

-Hello, jag mår bra tack. Alltid sköna dagar efter en segermatch, känslan är alltid bra!

Hur har det varit för dig att flytta till Eskilstuna? Fått några favoritställen än?

-Jag har varit i Eskilstuna många gånger även innan det här året. Det är en härlig stad och jag gillar de.
Väldigt skönt här speciellt nu under sommaren. Har några favoritställen och det måste vara Phoenix, Meze Lounge och Basmati. 


Ditt intryck av IFK som klubb och laget?

-Jag gillar min tid här i IFK. Klubben och tränaren Andreas har varit väldiga bra mot mig sedan dag 1. Jag känner mig verkligen hemma här. Det är en klubb med gamla traditioner och det vore verkligen kul att hjälpa dom att ta sig upp där dom hör hemma. 

Truppen i år är väldigt ung och talangfull. Jag är spänd att se vart många av dom här spelarnas karriärer tar dem i framtiden. Många spelare har en otrolig potential. Att vara en äldre, erfaren förre detta professionell spelare hoppas jag kunna hjälpa dom i deras fortsatta resa. 

Dina tankar om den senaste matchen mot Smedby? Båda din egna insats och lagets?

-Det var verkligen skönt att få in dom första 3 poängen i serien. Smedby hade 4 poäng inför matchen och att slå ett topplag är alltid skönt för självförtroendet. Det var min första match sedan jag kom tillbaka från skada så jag känner mig okey med min insats. Jag vet att jag kan spela ännu bättre, men helt okey för första matchen. 
Laget gjorde det väldigt bra med vår organisation och att följa våran taktik och det var skönt för Emil att få bli matchhjälte. 

Nu möter ni en förhandstippad toppkandidat, United IK Nordic. Vad tror du att laget måste göra för att ta hem alla poäng mot dom?

-Vi behöver komma med samma energi som i den senaste matchen. Vara organiserade, ha disciplin och ha tro om att vi också kan vara ett topplag i år. Om vi gör detta så tror jag allt blir bra. 

Vi tackar Alex för intervjun och önskar han och hela laget ett stort lycka till i matchen på lördag!
Mer inför matchen kommer under fredagen!