Fokus på debutanten Valter Jonasson!

DSC_1962

(På bild: 16åriga målvakten Valter Jonasson)

Under förra helgens match mot IFK Haninge fick vi se en ny debutant i IFK-tröjan, nämligen den 16årige målvakten Valter Jonasson!

På grund av avstängning på Alex Hellgren Villegas och en bortrest Petter Björkman fick IFK:s tredjemålvakt och den unge Valter Jonasson chansen att vakta IFK:s mål. Matchen mot Haninge startade dock tufft för de unge målvakten som fick släppa förbi sig en boll redan i matchens första minut, men det var även den enda. Valter visade ett lugn och var stabil matchen igenom.

Då Hellgren Villegas dras med skadekänning blev det Valter som pånytt fick vakta kassan senast hemma mot IK Sleipner, en match som IFK tyvärr förlorade med 3-4, men det var återigen en bra match från Valters sida trots de insläppta målen som han inte kunde lastas för.

Valter säger själv så här om debuten och om de båda matcherna:
-Det har varit kul och spännande att få komma in i A-laget denna säsong och det har känts jättebra. Vi är ett bra lag med många schysta grabbar och ledare som peppar mig hela tiden så att nu fått göra min debut med detta lag var fantastiskt även om vi olyckligt förlorar matchen mot Haninge med 1-0 så var jag nöjd med min insats och jag tycker att jag skötte det bra och tycker även att laget gör en bra insats.

I matchen mot Sleipner var det en skön och en speciell känsla att få spela hemma på Tunavallen med A-laget där vi mötte topp-laget i serien. Det var en spännande och rolig match att få spela, men där jag tyvärr släpper in en del mål som kändes mindre bra, men är ändå hyggligt nöjd med min presentation och nöjd över oss som lag som hämtar upp ett underläge från 1-3 till 3-3. Tyvärr släpper vi in ett mål i slutsekunderna och det blir 3-4 till Sleipner. Dom här två matcherna har varit väldigt utvecklande för mig och jag hoppas att få spela mer matcher med A-laget.

Vi tackar Valter för dom orden och önskar han ett fortsatt lycka till under säsongen!

(Foto av: Tommy LS)