Fokus på Dyplin!

Kevin Dyplin

Under söndagseftermiddagen väntar ny hemmamatch för IFK när ett formstarkt Motala AIF FK gästar oss på Tunavallen med start kl.16:00

En som kommit tillbaka till moderklubben inför säsongen och som hittills varit en viktig kugge för laget, visat ett lugn och även hunnit med ett par riktigt matchavgörande räddningar är målvakten Kevin Dyplin. Vi passar på att ställa några frågor till han inför helgens match mot Motala.

Tjena Kevin, allt bra?

– Tjena, allt är bra med mig tycker jag!

Tung förlust i Södertälje senast. Dina tankar om matchen?

– Absolut, en otroligt tung förlust där vi egentligen aldrig släpper in dom i matchen trots att vi har ett rött kort efter knappa minuten! Matchen avgörs i början på den andra halvleken där dom får en hörna som sen leder till ett skott som med flyt tar på två spelare och ställer mig helt! Andra målet är ett litet misstag från oss som leder till ett friläge och det är väl egentligen de enda farliga chanserna dom skapar, så jag tycker att vi ska va otroligt nöjda trots förlusten!

Nu väntar ett formstarkt Motala hemma under söndagen, ett lag ni ännu inte mött i årets seriespel. Vad tror du krävs för seger?

– Motala har ett starkt lag på pappret och ska såklart vara favoriterna till vinsten, men jag tror att vi kommer överraska! Det kommer krävas ett lika stabilt försvarsspel som mot Nyköping och Syrianska, men nyckeln till segern för oss kommer avgöras hur pass påkopplade vi är i dom chanser vi får!

Hur ser du annars på dina egna prestationer under årets seriespel? Någon match du själv är riktigt nöjd över?

– När frågan ställs på det sättet så är det svårt att inte minnas Nyköping BIS hemma. Det är en match jag kommer titta tillbaka på och ta med mig i framtiden! Det är en otrolig laginsats som vi alla i laget ska titta tillbaka på!
Min egen prestation det här året är jag nöjd med. Tyvärr är man sin egen största fiende och så även jag, så i en perfekt värd hade det bara vart nollor i protokollet, men i sin helhet fram till idag så måste jag ändå vara ödmjuk mot mig själv och säga att jag är nöjd trots några tunga förluster, men lika sköna vinster!

Det känns som ni hittat tillbaka efter dippen borta mot Rynninge. Hur är känslan i truppen nu och var tror du vi tillslut hamnar i tabellen?

–Absolut känns det så och de märks i truppen! Vi kommer från två matcher med vinst och trots förlusten mot Syrianska senast så är det en riktigt bra känsla vi kommer med till matchen mot Motala. Jag tror vi hamnar på en plats som blir över 8e.

Tack Kevin och stort lycka till på söndag!

Mer om matchen mot Motala kommer under lördagen här på hemsidan! Matchstart är kl.16:00 på Tunavallen.