Fokus på Lugonja!

DSC_8233

Ny hemmamatch väntar Blåtopparna under långfredagen när Huddinge IF gästar oss på Tunavallen med start kl.15:00.

Inför matchen har vi passat på att höra lite mer med forwarden Eldin Lugonja.

Hej Eldin, hur är läget?
– Det är bra tack!

Det blev en tung förlust mot Nacka FC senast, dina tankar om den matchen?
– Ja inte alls kul.. Tycker vi borde vinna, men vi gör en svag första halvlek och vi skapar inte så mycket och slarvar lite. Sen direkt från starten i andra halvlek visar vi hur vi ska spela och det var en stor skillnad, då styr vi matchen och är mer på deras planhalva och skapar mer chanser. Men vi gör 2 mål som enligt mig är godkända och det andra ska bara vara godkänt, men ja domarna.. Sen skapar vi fler chanser. Jag tycker att Joel och Bakos gör ett bra inhopp och höjer tempot så där blir skillnaden stor när dom kommer in. Kul att se eftersom båda varit skadade.

Förra säsongen drogs du med en del skador, hur känns kroppen idag och vad är ditt personliga mål med säsongen?
– Ja fyfan.. det var den värsta säsongen jag haft och mycket som hände det året. Kroppen känns bra idag. Jag  har kört stenhårt under uppehållet och fått massa hjälp med baksidan så jag har varit igång hela tiden. Mina personliga mål för i år är att vara skadefri och hjälpa laget såklart så att vi kommer så högt upp som möjligt i tabellen och såklart göra så många mål/poäng som möjligt! Jag vet vad jag är kapabel till och jag hoppas att jag kan visa det i år!

Under fredagen gästas vi av Huddinge IF, ett lag som slutade på 5:e plats förra säsongen, men som IFK även nu kommer från en förlust senast. Vad tror du det blir för typ av match?
– Huddinge är ett skickligt lag som gillar att hålla bollen som oss och det lär inte bli en lätt match, förra året spelade vi 0-0 i premiären mot dom och sen förlorade vi borta så det är dags att slå dom, och grabbarna är redo speciellt efter förlusten senast. Jag tror att vi kommer styra mestadels utav matchen sen hoppas jag vi får våra mål godkända haha.

Känslan i laget i övrigt och hur ser du på årets trupp?
– Känslan i laget är jättebra! Alla är positiva och tror på att vi kan göra en bra säsong. Årets trupp känns spännande och roligt att det är lite mer erfarna spelare.

-Sen vill jag att ni ska ha ett extra öga på Mohammed Wahap som högerback kan bli riktig bra!

Tack Eldin och stort lycka till på fredag!

(Foto av: Tommy LS)