Fokus på Rigö!

Joel Rigö

Nu på söndag väntar en ny tuff match när vårat IFK Eskilstuna gästas av ett formstarkt Arameisk-Syrianska IF på Tunavallen med start kl.17:00.

En spelare som verkligen tagit chansen och samtidigt levererat poäng under dom inledande matcher här på hösten är Joel Rigö.
Vi passade på att ställa några frågor till Joel inför helgens match.

Tjena Joel, allt bra?

– Allt är bara bra, tack!

Stark seger borta mot Karlslund senast och du låg bakom 2 av 3 mål. Din syn på matchen?

– Tycker vi gör en jättebra första halvlek, speciellt försvarsspelet. Vi låter inte Karlslund komma till några farliga lägen samtidigt som vi hade några farliga kontringar som vi dessutom gör mål på. I andra halvlek känns det som att vi är lite rädda om ledningen och är kanske lite för låga i vårt försvarsspel, men vi kämpar och sliter hårt för varandra. Starkt att vinna trots kvittering två gånger om.

Du har startat alla matcher nu under hösten, nöjd med din insats?

– Skapligt nöjd med mina insatser med tanke på att jag inte fick så mycket speltid innan sommaruppehållet. Alltid kul att bidra med poäng som senast. Med mer kontinuerlig speltid så hoppas jag att mina prestationer kommer förbättras också.

Det är en lång höst nu med många matcher, dina tankar för att laget ska kunna prestera så bra som möjligt?

– Först och främst tro på oss själva. Jag tycker att vi har kapaciteten att slå alla lag i serien om vi har en bra dag, det tycker jag vi har visat. Vi har även en bra bredd på truppen och vi kommer behöva alla då det är många matcher kvar.

Nu väntar ett nytt formstarkt lag i Arameiska-Syrianska, vad krävs för en ny seger?

– Samma jobb som vi har gjort de senaste matcherna. Vi har vunnit två matcher i rad nu där matchbilderna har sett olika ut, vilket är starkt. Kan vi t.ex. kombinera vårt anfallsspel mot Tyresö med försvarsspelet mot Karlslund så vinner vi på söndag.

Tack Joel och stort lycka till på söndag!
Mer om matchen mot Arameisk-Syrianska kommer under lördagen här på hemsidan!