Fokus på vår nya ordförande!

pierre kubalski ordförande 2023-2024

Vid IFK:s 126:e årsmöte fick klubben en ny ordförande, nämligen Pierre Kubalski!

Pierre har under den gångna året suttit med i klubbens styrelse som vice ordförande, men valdes alltså under årsmötet i mars in som ny ordförande för IFK Eskilstuna. Vi passade på att göra en intervju med Pierre för att få lära känna honom ännu mer.

Berätta, vem är Pierre Kubalski?
– 52årig tvåbarnsfar från Kvicksund med ett brinnande intresse för fotboll. Förutom mig engagemang i IFK så sitter jag med i styrelsen i Kvicksund, Södermanlands Fotbollförbund och i Svenska Fotbollförbundets anläggningskommitté.

Din egna fotbollsbakgrund?
– Spelade fotboll fram till jag var 26, först i Sköldinge IF och sedan i Flens IF, men har sedan dess suttit i diverse fotbollsstyrelser.

Du har varit med i IFKs styrelse i lite över 1 år nu, men hur bra koll hade du på klubben innan du klev in?
– Med en far som spelade i Flen så har IFK alltid funnits med sedan man började hänga med på matcher och blev faktiskt förvånad att klubben var i 4:an när jag åter flyttade till Kvicksund, men har imponerats av det jobb klubben gjort sedan dess.
Har alltid imponerats av de ledare och lag som vi haft på besök ute i Kvicksund de senaste åren vilket tyder på en stabil bas att bygga ifrån, så det skall bli både kul och intressant att få bygga vidare på den.

Nu är du klubbens nya ordförande, vad är dina ambitioner eller tankar med klubben?
– Att fortsätta utvecklingen av klubben, sportsligt har vi en bra bas, men vi måste säkra den med en betydligt stabilare ekonomisk bas. IFK är Eskilstunas största fotbollsklubb redan idag och med det tillkommer att ansvar om ständig utveckling för både aktiva och ledare.

IFK är idag Eskilstunas största fotbollsklubb som du nämner. Hur ser du på klubbens utveckling och på den satsning man påbörjat med flickfotbollen?
– Att i större utsträckning få barn och ungdomar i rörelse är avgörande för hela samhället, så här fyller klubben en viktig funktion. Att vi sedermera även skall ha ett konkurrenskraftigt damlag ser jag som en självklarhet med den stabila organisation som vi idag bygger ifrån.

Tack Pierre och stort lycka till i det fortsatta arbetet i föreningen!